Första gången Dan Girardis fru Pamela blev rädd

Foto: Maja Suslin

Solsken

Nu är Rakell en All Star

Rickard Rakell gör en ny bra säsong i Anaheim. Han är i strålande form just nu och bara William Karlsson med 22 och Gabriel Landeskog på 16 har gjort fler mål än Rickards 15. Det belönades på onsdagen med en plats i Pacific Divisions All Star-lag. Han får sällskap av fem svenskar under All Star-helgen här i Tampa 27-28 januari: Henrik Lundqvist, New York Rangers, Victor Hedman, Tampa, Erik Karlsson, Ottawa, Oliver Ekman Larsson, Arizona och John Klingberg, Dallas. Rakell och Klingberg debuterar. Det är femte gången Sverige har med sex spelare, vilket är rekord, i All Star. Här är de övriga då det varit sex:

1999

Mats Sundin, Mattias Öhlund, Peter Forsberg, Markus Näslund, Nicklas Lidström och Mattias Norström

2001

Sundin, Forsberg, Lidström, Näslund, Fredrik Modin och Marcus Ragnarsson.

2011

Lidström, Daniel och Henrik Sedin, Loui Eriksson, Henrik Lundqvist och Erik Karlsson.

2012

Sedinarna, Lundqvist, Karlsson, Daniel Alfredsson och Alexander Edler.

Okanadensiskt verksamhet

Steve Dawsons svarade på twitter till Internationella hockeyförbundets förre presschef Szymon Szemberg (Läs också http://eurohockeyclubs.com/news/why-canada-always-wins-in-hockey) apropå att Kanada vann JVM-finalen mot Sverige. Dawsons slutsats var ”Att misslyckas i hockey är okanadensiskt.”

Seger utan pp – hedersomnämnande

Inte alltid lätt vara topplag. Tampas coach Jon Cooper tycker inte laget haft domarna med sig på slutet. Mot Carolina i tisdag fick inte Tampa ett enda powerplayläge. ”Det känns som ett hedersomnämnande. Vi vill inte att de blåser. Vi vinner matcherna ändå. Jag gillar att spelarna känner så”, sa Cooper efter 5-4 mot Carolina.

Cupen på piratskepp

All Star-helgen sammanfaller med Gasparilla. Det är en gigantisk piratfest här i Tampa 27-28 januari. Som startskott för festen glider det 147 fot långa piratskeppet José Gasparilla in i Tampas hamn. I år med en riktig dyrgrip ombord – Stanley Cup-bucklan. Bilden ovan är från Gasparillas jätteparad med oerhört utsmyckade och fantasifulla fordon.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Petningen

Brent Seabrook har varit en av de spelare Chicago, trefaldiga Stanley Cup-mästarna de senaste åren, byggt sitt försvar kring. I tisdags var han petad. Markeringen från coach Joel Quenneville funkade. Chicago körde över Ottawa med 8-2. Seabrook har bara missat 27 matcher av 990 möjliga med Chicago. Svaret från Seabrook efter sin första petning i NHL: Mål i första perioden när han kom tillbaka mot Minnesota natten till torsdagen.

Puck i huvudet

Dan Girardi prisades under åtskilliga år av Henrik Lundqvist i New York Rangers för sitt uppoffrande backspel med specialiteten att blocka skott. Nu blockar Dan skott för Tampa. I söndags kom han i vägen för Detroit-backen Martin Frks skott. Pucken tog i bakhuvudet på Girardi, som stöp till isen och blev liggande. Han fick efter en stund hjälpas av isen, men var dagen efter med på träningen igen. Visserligen fick han vila i tisdagens match, men spelar säkert torsdagens match mot Calgary igen. Så här sa han om sin fri Pamelas reaktion efter det otäcka skottet: ”Hon har sett mig blocka massor av skott genom åren, det här var första gången hon blev rädd.”

Skadad – igen

Jacob Josefsons otur tycks aldrig ta slut. En stor del av hösten missade han på grund av skador i nya klubben Buffalo. Nu är det färdigt igen. Han täckte ett skott mot Winnipeg i tisdags och blir borta ett tag igen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.