Värsta sviten i NHL – den är John Klingbergs

Solsken

Sweat svit Klingberg

John Klingberg har nu gjort poäng i åtta raka matcher. Två mål och tio assist i den just nu längsta sviten i ligan. Han leder nu backarnas poängliga på 43 poäng, åtta före tvåan John Carlson.

Lias kvar i New York

Efter JVM har Lias Andersson stannat kvar i USA. New York Rangers vill hålla koll på hans rehab efter axelskadan. Men enligt New York Post vill klubben också att han ska stanna och spela i AHL-laget Hartford Wolf Pack och i förlängningen kanske även ta klivet upp till NHL. Finns alltså en chans att han spelat sin sista match i Frölunda på ett tag.

”Det här är en hockeystad nu”, säger Steven Stamkos.

Slutsålt snabbt

Runt 10 000 av de som har säsongskort till Tampa Bay Lightnings matcher har också köpt biljetter till All Star-helgen 27-28 januari i Amalie Arena här i Tampa. Övriga biljetter har också sålts slut. Jag säger som Steven Stamkos ”Det här är en hockeystad nu”.

Grym Greiss

New York Islanders offensiv är näst bäst i NHL, men försvarete och speciellt målvaktsspelet har varit bedrövligt. Därför var Thomas Greiss uppvisning i måndags härlig att se. Islanders slog Montreal med 5-4 i förlängningen. Trots att Greiss släppte in fyra mål räddade han 52 skott och segern.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Sorg för Matt

Dubbla Stanley Cup-mästaren Matt Murray blir borta från hockeyn ett tag i Pittsburgh, sedan hans pappa James gått bort.

Ny petad Kanada-stjärna

Förra veckan petade Chicago Brent Seabrook. I måndags petade Dallas nästa kanadensiska stjärna. Trots VM-guld och Stanley Cup-final på meritlistan fick Jason Spezza följa bortamatchen mot Boston från läktaren. Dagen efter borta mot Detroit var han dock tillbaka och gav svar på tal. Två mål från Spezza när Dallas vann med 4-2.

Arvidsson skadad

Viktor Arvidsson missade Nashvilles senaste match mot Vegas i tisdags (seger 1-0). Han har en skada på underkroppen, som han ådrog sig på träningen i måndags.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.