Marchand spelar All Star trots avstängningen

Solsken

All Star och piratfest

Förberedelserna är i full gång runt Amalie Arena för årets All Star-helg. De vanliga bilderna på Tampa-spelaran är utbytta på arenans vägg. De är i stället utbytta mot de här på Connor McDavid, P.K. Subban, Steven Stamkos och Alexander Ovetjkin. Samtidigt förbereder sig Tampa för årets stora piratfest Gasparilla. En folfest med uppemot 250 000 människor, de flesta utklädda till prater, som följer den stora paraden längs Bayshore Boulevard och in i downtown. Den blir sannerligen en upplevelse utöver vad gästande hockeyfans har förväntat sig.

Brayden i stället för Victor

Det blir en Lightningspelare som tar skadade Lightning-backen Victor Hedmans plats i Atlantics lag i All Stars-matcherna kommande helg. Brayden Piont får chansen i sitt första All Star-framträdande.

20-målsskyttarna

Att göra 20 mål en säsong i NHL är en bedrift. Att göra det de tio första säsongerna är närmast en bragd. Bara sex aktiva spelare har gjort det. James Neal blev den senaste och följde därmed Alexander Ovetjkin, Jonathan Toews, Patrick Kane, Tomas Vanek och Jaromir Jagr.

Hjälper Irmas offer

NHL-klubbarna Florida och Tampa, samlade under hösten tillsammans med spelarfacket och NHL in 2,7 miljoner dollar till offren för orkanen Irma, som drog fram över Florida i september. Nu har pengarna börjat användas för att bygga bostäder åt folk i Immokalee.

Bra start för Arizona

Arizona har börjat 2018 bra. I sex av lagets åtta matcher har avgörandet gått till förlängning. Ett litet steg framåt i alla fall…

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Fisher har satt punkt

Red Fisher, en av de mest legendariska nordamerikanska hockeyskribenterna, avled i fredags 91 år gammal.

Marchand spelar men inte Quick

Brad Marchand har utmärkt sig på på fel sätt igen. En ful armbåge mot Marcus Johanssons huvud betyder avstängning i fem matcher och 373 475 dollar i missad lön. Men han är också uttagen till All Star och där lär han finnas med på isen. Det kommer dock inte Los Angeles målvakt Jonathan Quick att göra. Han dras med skadeproblem och stannar hemma.

Rookie med hjärtproblem

Bostonsbacken Charlie McAvoy är en av säsongens bästa rookies. Men nu har 20-åringen drabbats av orytmiska hjärtslag och måste vila ett tag.

Colorados svit bröts

Colorado har slagit alla med häpnad med spelet senaste veckorna. Det mynnade ut i tio raka segrar. Men i tisdags var det roliga slut. Montreal vann med 4-2.

Grinigt i Dallas

Det var riktigt heta tag mellan Dallas och Florida i tisdags. Sex slagsmål och totalt 138 utvisningsminuter. Dallas vann i alla fall hockeymatchen och John Klingberg drygade ut sin ledning i backarnas poängliga ännu mer med två assist. En av dem till Mattias Janmark, som sköt sitt 13:e mål för säsongen.

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.