Tjejen som sköt bättre än Crosby och så satt stjärnorna

Solsken

All Star-helgen med alla piraterna

All Star blev två dagar av hockeyfest i och runt Amalie Arena, där det också befann sig massor med pirater i helgen. Den årliga Gasparilla-paraden där folk klär ut sig till sjörövare hölls nämligen samtidigt. Erik Karlsson var den ende av All Star-spelarna som tog med piratfesten in på isen. På bilden här ovan möts förre svenske backkungen i NHL, Kapten Karlsson får vi väl kalla honom nu, och den nya John Klingberg under uppvärmningen inför skills-tävlingen.

Hon var bättre än Crosby

Hilary Knight jagar OS-guld med USA i Sydkorea och hon är redan bättre än Sidney Crosby. Vid All Star-helgen här i Tampa var Hilary och några andra spelare från USA:s OS-lag inbjudna för att visa hur de olika skills-momenten gick till i lördags. Hilary fick skjuta prick och slog Crosby med drygt fyra sekunder. Här är topp tre: 1) Brock Boeser, 11,136 sekunder, 2) Brian Boyle, 11,626, 3) Hilary Knight, 11,640.

Hjälmarna är kastade

Nikita Kutjerov sköt hattrick i All Star-semifinalen och kepsarna regnade som vanligt in på isen. Då föreslog Atlantics coach Jon Cooper att övriga spelare skulle hedra ryssen på sitt sätt. Det kastade in sina hjälmar på isen inför en mycket överraskat Nikita.

Lönande helg för Boeser

All Star-helgen blev extra lönande för Vancouvers 20-åriga rookie Brock Boeser. Han fick med sig drygt 4,3 miljoner kronor hem. Först drygt 1,6 miljon, som alla får som tas ut till All Star-lagen. Därefter lika mycket för att ha valts till All Stars MVP, plus att han också fick en bil för det. Han fick 713 000 kronor drygt sedan Pacifics lag delat på den miljon dollar de vann i söndagens final. Till slut blev det också 196 000 för att han vann tävlingen i prickskytte.

Spännande möten

Många, speciellt nykomlingarna, vittnade om hur kul det var att träffa spelarna från andra lag under All Star. John Klingberg kunde snacka Ken Hitchcock med Alex Pietrangelo och tittar vi in i Eastern Conferense omklädningsrum, som till vardags används av Tampa Bay Lightning, hittar vi många spännande bänkkamrater. Från vänster satt Carey Price, Montreal, Andrej Vasilevskij, Tampa, Erik Karlsson, Ottawa, Mike Green, Detroit, Brad Marchand, Boston, Jack Eichel, Buffalo, Aleksander Barkov, Florida, Nikita Kutjerov, Tampa på sin ordinarie plats, Auston Matthews, Toronto, Brayden Point och Steven Stamkos, Tampa, också han på sin vanliga plats mitt i omklädningsrummet. Därefter Braden Holtby, Washington, sida vid sida med målvaktskollegan i New York Rangers Henrik Lundqvist, som fick en hörnplats. På högra väggen satt Brian Boyle, New Jersey och gammal kompis till Henke. Därefter Sidney Crosby, Pittsburgh, Josh Bailey och John Tavares, New York Islanders, Claude Giroux, Philadelphia och Alexander Ovetjkin, Washington. Noah Hanifin, Carolina, Zach Werenski, Columbus och Kris Letang, Pittsburgh, går inte att indentifiera var de satt på den här bilden från New Jersey Devils twitter.

Åter till Nassau Coliseum

New York Islanders spelar tolv hemmamatcher i gamla arenan Nassau Coliseum nästa säsong, i väntan på att nybygget i Belmont Park kommer igång. Det blir ytterligare 48 matcher där de två kommande säsongerna. Islanders har inte spelat i arenan sedan våren 2015.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Poängligatvåan Nathan MacKinnon skadade sig i överkroppen mot Vancouver. Det är ännu oklart hur länge succélaget Colorados poängkung blir borta.

Pääjärvi fick flytta

Magnus Pääjärvis struliga NHL-karriär fortsätter i ett nytt lag. Efter bara fyra poäng på 44 matcher i St. Louis sattes han upp på waivers, där Ottawa plockade honom. Magnus har spelat 353 NHL-matcher för Edmonton, St. Louis och nu en för Ottawa. Men han har aldrig varit i närheten debutsäsongens 34 poäng på 80 matcher.

Utmanaravbrotten stör

Utmaningarna när det gäller mål från coacherna har tenderat att dra ut på tiden, då domarna ska kolla ytterligare en gång. Nu föreslår NHL att det ska införas en tidsbegränsning. Inte en dag för tidigt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.