Storstädning i Rangers och i Carolina blåser det allt friskare

Solsken

Fyra lönsamma mål

Connor McDavid underströk att han är världens bästa spelare, trots att laget han spelar i gör en fiaskosäsong. Fyra mål och en assist när Edmonton slog Tampa i måndags. Därmed nådde han 20 mål och 60 poäng den här säsongen. Båda gränsen för bonusar på 212 500 dollar var. Han har redan nått 35 assist och blivit uttagen till All Star. Ytterligare två noteringar som ger honom 212 500 dollar var. Det var hans första match med fyra mål och tredje med hattrick, för övrigt säsongens 45:e i NHL. Han gjorde ju tre i säsongspremiären också. Bara Alexander Ovetjkin och Patrice Bergeron har gjort fyra mål i en match 2017-18.

Årets hetero

Vancouvers andremålvakt Anders Nilsson utsågs till Årets hetero på gaygalan i Stockholm i måndags. Han fick priset för sin regnbågsflagga på målvaktshjälmen till stöd för hbtq-personer. Här kan ni läsa min intervju med Anders i DN: https://www.dn.se/sport/ishockey/doldisen-i-nhl-vaxer-av-att-bli-arets-svenska-hetero/

Fleurys återkomst

Tre gånger var han med och vann Stanley Cup i Pittsburgh. I tisdags kom Marc-André Fleury tillbaks till staden, nu som målvakt för Vegas. Han började dagen med att ta emot sin tredje Stanley Cup-ring. Han fick den av klubbens ägare Mario Lemieux. Före matchen hyllades han med en lång stående ovation av publiken och taktfast klubbklapprande i isen från sina före detta lagkamrater. När matchen började var det dock inte lika glatt. Anförda av Jevgenij Malkin och Sidney Crosby vann Pittsburgh med 5-4, trots 33 räddningar av Fleury.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Hurricanes har mojnat

Inga kraftiga vindstyrkor i Carolina just nu. I alla fall inte från NHL-laget i Raleigh. Bara sju mål på de fem senaste hemmamatcherna. Runt laget börjar det dock blåsa friskt. Pressen i North Carolina är tuff. Victor Rask har kallats lat och senast mot Philadelphia i tisdags (förlust med 2-1 i förlängningen) var Marcus Krüger syndabock. Dubble Stanley Cup-mästaren var petad.

Borgman till AHL

Efter tre mål och åtta assist på 48 matcher skickades backen Andreas Borgman ner till AHL-laget Toronto Marlies. AHL-debuten sker sannolikt på fredag mot Belleville Senators borta. Han får sällskap av ett helt gäng svenskar där, Andreas Johnsson, Tomothy Liljegren, Calle Rosén och Dmytro Timashov.

Storstädning i Rangers

Fyra spelare, Michael Grabner, Jimmy Hayes, Ryan McDonagh och Rick Nash ser ut att försvinna från New York Rangers. Nash har lämnat in sin lista till klubbledningen på de tolv lag han kan tänka sig att flytta till. Enligt NY Post kan Rangers tänka sig att betala hälften av hans årslön på 7,8 miljoner dollar till kontraktet går ut i sommar, även om han flyttar till en annan klubb tidigare. Samma tidning spekulerar i lag som skulle kunna dra nytta av den store kanadensarens tjänster i ett kommande slutspel – Nashville, Dallas, St. Louis, San Jose, Pittsburgh eller Columbus. Det var den senare klubben som draftade honom som etta 2002 och där spelade han nio säsonger innan han hamnade på Manhattan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.