Brutal verklighet men Seattle är igång mot ett nytt NHL-lag

Ibland slår verkligheten till brutalt när man sitter vid poolen i Tampa och väntar på att världens bästa hockeyspelare ska passera revy. I onsdagskväll fick jag kasta mig i bil till Parkland strax norr om Fort Lauderdale för att bevaka ytterligare en fruktansvärd skolskjutning i det här landet. Här kan ni läsa ett av mina alster: https://www.dn.se/nyheter/varlden/det-har-var-den-sakraste-platsen-du-kunde-bo-pa/

Trippen till Parkland gjorde att jag inte hann lägga ut min vanliga blogg i onsdags. Den kommer nu i stället.

Bilden under är från en av avspärrningarna som under torsdagen invaderades av mediafolk från hela världen.

Solsken

Seattle har satt igång

Ägargruppen bakom Seattles ansökan om att få NHL:s 32:a lag har betalat in de första 10 miljoner dollarna och därmed är ansökningsprocessen igång.

Solsken för Phaneuf, snö för Gaborik

Mitt i matchen mot Pittsburgh fick backen Dion Phanuef beskedet att han kunde gå och byta om. Han var trejdad till Los Angeles. Trejden satte igång de sista spelaraffärerna före slutspelet. Phaneuf har tre år kvar på sitt kontrakt för 7 miljoner dollar/år, men Ottawa betala 25 procent av det som är kvar. Den slovakiske forwarden Marian Gaborik har också tre år kvar där Ottawa får punga ut med 4,875 miljoner dollar/år. Nick Shore går också från LA till Ottawa och Nate Thompson motsatt väg.

Säkert jobb i NHL

Ingen coach har ännu fått sparken den här säsongen. Det är ovanligt. Det har faktiskt inte hänt sedan säsongen 1966-67.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Rasmussen vänder hem

Den 27-årige Västeråsaren Dennis Rasmussen gjorde 68 matcher i Chicago förra säsongen. Totalt spelade han 115 matcher på två säsonger för den klubben, men trejdades till Anaheim i somras. Där blev det bara 27 matcher och nu åker han hem. Det blir Växjö resten av säsongen.

Jack Eichel skadad igen

Buffalos unga stjärna är skadad igen. En fotskada igen och han förväntas bli borta fyra-sex veckor.

Flyers målvakt opererad

Brian Elliott skadade en bålmuskel mot Arizona i lördags och opererades i tisdags. Han blir borta fem-sex veckor och det satte genast igång spekulationerna att Philadelphia behöver plocka in en ersättare. Båda Buffalos målvakter Robin Lehner och Chad Johnson har utgående kontrakt. Detroit vill också gärna bli av med Petr Mrazek.

Brodin opererad i handen

Jonas Brodin har opererat sin vänstra hand och Minnesota räknar med att han kommer att vara borta tre-fyra veckor.

Viktor Lööv till ny klubb

Det har hittills bara blivit fyra NHL-matcher för Viktor Lööv. Nu har han fått byta klubb igen. Från New Jersey till Minnesota. Han inledde karriären i Nordamerika i Toronto. Det var också där han fick spela de matcher han hittills har på sitt cv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.