En Karlsson på mångas önskelistor runt NHL just nu

Foto: Maja Suslin

Erik Karlsson trycker ner Steven Stamkos. Fansen här i Tampa önskar att de snart är i samma lag.

Solsken

Karlsson – ryktenas man

På måndag stänger transferfönstret. Erik Karlsson är ryktenas man trots att hans kontrakt med Ottawa inte går ut förrän nästa sommar. Sex lag uppges ha kontaktat Ottawas general manager Pierre Dorion med förfrågningar om lagets lagkapten. Ryktena här i Tampa, främst från fanshåll på social medier, har inte direkt avtagit sedan Erik bodde hemma hos Victor Hedman under All Star-helgen.

Iginla har inte gett upp

Jarome Iginla har gjort 625 mål i NHL. På tisdagen var han med på AHL-laget Providence träning. Iginla, som spelade fram Sidney Crosby till avgörande guldmålet i förlängningen i OS-finalen mot USA i Vancouver 2010, har inte spelat en enda NHL-match den här säsongen efter en höftoperation. Nu vill 40-årige Jarome komma i form om någon vill signa honom inför slutspelet.

Subbans lugnande klapp

P.K. Subban blev inte alls glad när han blev utvisad för interference med 28 sekunder kvar av matchen mot Detroit i tisdags. Nashville ledde då med 3-2. I utvisningsbåset svingade P.K. klubban vilt och funktionären som sitter där sökte skydd. Iskallt klappade då Subban mannen lugnt på låret och försäkrade honom att det inte var någon fara. Ni kan se klippet på @NHL från i tisdags.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Kanadatröjor efter OS-förlusterna

Finländaren Leo Komarov förlorade ett vad med Torontos assisterande coach Andrew Brewer och fick genomföra onsdagens träning iförda röd Kanada-tröjor efter Kanadas 1-0-seger mot Finland i OS-kvartsfinalen. Halvkanadensaren, ja han är ju faktiskt född i Calgary, William Nylander, fick också träna i en röd Kanada-tröja med lönnlövet på bröstet. Han hade slagit vad med Kanadas guldcoach de två senaste OS:en Mike Babcock. Om Tre Kronor slagit Tyskland hade Babcock fått leda träningen iförd Tre Kronor-tröja. Undrar om spelarna i Sydkorea visste det. Tänk vilken tändvätska det varit för spelare som Viktor Stålberg, Victor Fasth och Joel Lundqvist.

Surt sa räven Hall

Draftettan Taylor Hall pratade med Dan Rosen på nhl.com om hur tufft det är med alla förväntningar för en som väljs först. ”Är det mitt fel? Tror inte det. Jag har spelat i några riktigt dåliga hockeylag”. Undrar vad spelarna han spelade ihop med i Edmonton och första året i New Jersey tycker om den kommentaren?

Vegas första torsk mot palmstad

I 16:e matchen mot lag från städer där det växer palmer kom första förlusten efter 60 ordinarie minuter för Vegas Golden Knights. Anaheim vann med 2-0 i Las Vegas. Rickard Rakell spelade fram till båda. Jakob Silfverberg gjorde det första.

51 skott – ändå förlust

Eddie Läck (bilden ovan) blev hjälte för New Jersey efter 4-3 i Tampa i lördags. Han var värd det, men ärligt talat var det inte 51 mörsare mot honom. Tampa Bay Lightning visade upp en sedvanligt trubbig offensiv. Coachen Jon Cooper konstaterade iskallt efter matchen att gör man tre mål i den här ligan ska man vinna. ”Men vi måste försvara oss också” avslutade han.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.