Vegas bredd den bästa på 38 år för ett nytt lag

Solsken

Vasy med ny bakomryggenstöld

Andrej Vasilevskij har hittat en egen specialräddning. Den där han kastar armen bakom ryggen och fångar pucken med plockhandsken när skytten tror han är överspelad. Första gången vi fick se det var 11 februari där han lurade Anze Kopitar i Los Angeles. I lördagens straffavgörande borta mot Montreal var det dags igen. Den här gången var det Charles Hudon som blev bestulen.

Många målskyttar

Bredden är en av Vegas Golden Knights styrkor den här debutsäsongen. Fem spelare har gjort över 20 mål, men förste Vegas-spelare i poängligan är Jonathan Marchessault, först på 18:e plats. Fem spelare med +20 mål är Vegas först med sedan Edmonton 1979-80. Wayne Gretzky var i topp då med 51 fullträffar.

En jävul hela sin karriär

Patrik Elias fick sitt tröjnummer 26 upphissat i taket i Prudential Center i lördags. Tjecken är den förste spelaren som draftades av New Jersey och därefter spelade hela sin karriär för klubben. Det blev 1 150 poäng på 1 402 matcher varav 1 240 i ligan.

Vassa 38-åringar

51 spelare blir 35 år eller är äldre i NHL den här säsongen. Bara tre av dem har nått 40 poäng. De fyller alla tre 38 år i år och det är Henrik Zetterberg, Daniel Sedin och Henrik Sedin.

Alligatorvarning

Ingen kul avslutning för Erik och Henke

Erik Karlsson blev kvar i Ottawa, vars general manager inte tyckte han fick nog i utbyte för svensken. Henrik Lundqvist ska spela av säsongen med ett New York Rangers vars ledning redan erkänt att de gett upp säsongen och börjat åderlåta laget. Senast med Ryan McDonagh, en av Henkes favoritspelare i laget, till Tampa, där också J.T. Miller hamnade. Hur kul/trist blir det för Erik och Henke att spela klart den här säsongen?

Vilken smäll för Boston

Patrice Bergeron bröt högerfoten för laget som varit ett av de hetaste efter nyår. Hur nedkylt blir laget av Bergeron skada?

Weber måste operera sig

Återigen gör Montreal en dålig säsong. Avslutningen lär inte lyfta heller då lagets backbjässe Shea Weber måste operera sin vänstra fot och målvaktsstjärnan Carey Price har råkat ut för ytterligare en hjärnskakning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.