Så laddar jag och han petade ner Stefan Persson

Eder bloggare laddade på Sanibel.

Solsken

Slutspelsladdning på Sanibel

Plockade snäckor på ön Sanibel på onsdagen iförd en Golden Knights-keps och Victor Hedmans tröja från en All Star-helg då han var materialförvaltare. Så laddade jag upp för avslutningen av NHL och det stundande slutspelet, som jag hoppas kommer att bli riktigt långt här i västra Florida.

Malkin bäst 2018

Stanley Cup-mästarna Pittsburghs ryska stjärna Jevgenij Malkin har varit i särklass bäst efter nyår. 24 mål och 24 assist på 28 matcher. Det är det ingen som matchar. Taylor Hall i New Jersey är närmast med 18 + 20.

Klingberg i Hartsburg-klass

John Klingberg går mot sin hittills bästa säsong och med 49 assist så här lång siktar han nu på Craig Hartsburgs rekord för backar i Dallas. Han gjorde 60 1981-82. Hartsburg ligger också närmast före Klingberg nu, då han gjorde 50 assist både 1982-83 och 1986-87. John har också Brad Maxwell (54), Sergej Zubov (58) och Larry Murphy (58) framför sig.

Stefan Persson nedpetad

Mathew Barzal är med 51 assist den rookie i New York Islanders som gjort näst flest assist under en säsong, som ännu inte är slut. Han har tolv upp till Bryan Trottiers notering från 1975-76, men han petade ner Stefan Persson, som gjorde 50 sin första säsong 1977-78. Barzal är för övrigt förste rookie att göra minst 50 assist sedan 2007-08. Då gjorde Nicklas Bäckström 55 i Washington och Patrick Kane 51 i Chicago.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Succérookiens säsong är över

Brock Boeser har gjort 29 mål och assisterat till 26 på 62 matcher sin första säsong i Vancouver. Med det är han tvåa i rookieligan. Men mot New York Islanders i måndags tog säsongen slut. Han försökte stoppa Cal Clutterback, men fick känna på hur det är att vara nykomling. Clutterback var beredd och det var Boeser som flög och blev liggande på isen. Skakade mjukdelar och en mindre fraktur i ryggen gör att han blir borta 4-6 veckor. Vancouver spelar sin sista match 7 april för det blir inget slutspel.

Skadeproblem i St. Louis

St. Louis såg starka ut ett tag i höstas, men har haft mycket skador. Att skicka Paul Stastny till Winnipeg var heller inte populärt i laget och nu har en av lagets storbackar gått sönder också. Jay Bouwmeester måste operera höften och blir borta upp till ett halvår. Även forwarden Scottie Upshall blir borta minst fyra veckor efter en skada på ett ligament i vänster knä.

Sista matchen för lagkaptenen

Montreals lagkapten Max Pacioretty har gjort sin sämsta säsong. Han har omgärdats av trejdrykten länge och när han nu är skadad spekulerar många i att han aldrig mer kommer att dra på sig Montreals tröja. 29-åringen har spelat i klubben hela sin NHL-karriär och gjort 448 poäng på 626 matcher.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.