Det blev strömlös soppatorsk med äggröra för Eddie Läck

”How Swede it is” är bara en av de t-shirts med kul ordvändningar Tampa Bay Lightning säljer i sin shop. Högst upp Victor Hedman och Anton Strålmans tröjnummer och så tre kronor, så man inte kan missa var de kommer ifrån. Victor och Anton har också de klart största bilderna utanför huvudingången till hemmaarenan Amalie Arena. Han i mitten, det är jag.

Foto: Maja Suslin

Solsken

33 000 intresserade i Seattle

Gruppen bakom det nya NHL-laget i Seattle fick 25 000 betalande bara de två första timmarna då handpenning skulle läggas på biljetter till den planerade säsongsstarten 2020-21. När man nådde 33 000 intresserade satte man stopp. Intresset finns således. Bara att fortsätta med processen för NHL:s 32:a lag.

Claesson blev Pääjärvi

Tre Kronors assisterande coach Johan Garpenlöv skulle VM-kolla Fredrik Claesson och snacka med övriga svenskar efter matchen Tampa-Ottawa i tisdags, där kanadensarna skrällvann med 7-4. Men Claesson var petad. Istället fick Garpen se Magnus Pääjärvi göra mål för andra matchen i rad. Kvällen innan gjorde han två på Florida. Det blev ett snack med Pääjärvi i stället (se nedan).

Här kan du läsa mer vad Pääjärvi sa om sin lyckade flytt till Ottawa: https://www.dn.se/sport/paajarvi-malskytt-igen-infor-ogonen-pa-garpenlov/

Mer om Ovetjkins 600 mål

109 gånger har Alexander Ovetjkin gjort första målet i matchen. 112 av hans 600 mål har kvitterat resultatet och 208 av dem har gett Washington ledningen. Hans 22 mål i förlängningen är bäst genom tiderna.

Hete Erik I

Erik Gustafsson hade en het avslutning på förra veckan, med ett mål och två assist för Chicago mot Boston. Det följde han upp med två assist, bland annat till Patrick Kanes avgörande mål, mot Boston i söndags.

Hete Erik II

Erik Karlsson är faktiskt bara tre poäng bakom John Klingberg i backarnas poängliga. Erik har åtta mål och 46 assist nu. Mellan svenskarna ligger en Carlson tvåa. Amerikanen John Carlson.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Sjukdom i familjen

När Arizonas coach Rick Tocchet börjat få ordningen på sitt lag, som haft ett klart uppsving och passerat Buffalo i botten, tvingas han lämna laget en period framöver. Hans familj har drabbats av sjukdom som kräver pappan hemma.

Soppatorsk för Läck

Så här berättade Eddie Läck, VM-guldmedaljör med Tre Kronor i våras, för hockeysverige.se om äventyret han var med om när han skickades ner från New Jersey till farmarlaget Binghamton för några dagar sedan.

”Det var storm här så jag kom först inte iväg igår. Jag kom äntligen iväg i morse och jag kände att jag sätter mig i bilen tidigt så jag kunde komma fram tidigt och ladda inför matchen imorgon. Sedan började soppan ta slut och det finns fyra mackar här, men alla har strömavbrott. Det finns ingen bensin eller någonting. Nu har jag stått i tre timmar här och väntat på att en polare från Jersey ska komma hit och fylla på tanken. Det finns dessutom bara en restaurang som är öppen och dom serverar bara Scrambled eggs.”

Svårt avgöra

Okej, Tampa blev första lag till 100 poäng. Men laget har haft svårt att avgöra på sista tiden. Faktum är att avgöra och flera gånger tappat ledningar. I sju av åtta matcher på slutet har Tampas matcher avgjorts efter ordinarie 60 minuter. Laget har vunnit fyra av dem på straff, två i spel tre mot tre och bara förlorat mot Buffalo. Sex matcher i rad gick till förlängning. Edmonton 2004 och Toronto 2009 har dock rekordet med sju i rad enligt Elias Sports Bureau. ”Så länge vi får de två poängen är vi ett lyckligt lag” kommenterade Victor Hedman detta.

Carolinas ras

Carolina gjorde 4-1 mot formstarka Boston. Men sen föll laget ihop som ett korthus. På elva skott inom loppet av 8.22 vände Boston och vann efter fem mål. Alla målen kom i sista halvan av tredje perioden. Förre SSK-aren David Pastnak gjorde hattrick.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.