Fontänerna flödar blått för Tampa Bay Lightning

Blått i fontänerna i Tampa och jättebanderoll för att tala om var sympatierna finns. Tampa är en stad i slutspelsrus.

Solsken

Karlsson avgör

Vilket mål han gjorde, William Karlsson. Hans ryck och skottet i bortre krysset, som avgjorde match 3 mellan Vegas och San Jose 8.17 in på fjärde perioden. Här kan ni se målet igen: https://www.youtube.com/watch?v=GsOnUzK1vuE

Nya pappor

Både Yanni Gourde och J.T. Miller i Tampa Bay Lightning kunde glädjas åt att bli pappor de senaste dagarna.

Fleury snart vinstrikast

Vegas målvaktshjälte Marc-André Fleury har nu 68 segrar i slutspel och ligger fyra genom tiderna. Hinner han upp till de tre före den här säsongen? Det är Mike Vernon på 77, Chris Osgood med 74 och Jacques Plante på 71 segrar.

Crosby redan i fatt sig själv

Sidney Crosby gjorde åtta mål på 24 slutspelsmatcher förra säsongen när hans Pittsburgh vann Stanley Cup för andra året i rad. Den här säsongen tog det Crosby bara nio matcher att göra åtta mål.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Det var mål

Patric Hörnqvist tryckte in pucken vid Braden Holtbys vänstra stolpe. Han själv jublade och fick medhåll av Pittsburghs coach Mike Sullivan att det var mål. Allt tydde också på att hela pucken var övre mållinjen, men domarna lyckades inte hitta bildbevis på att det var vitt mellan pucken och mållinjen. Så i stället för reducering till 2-3 stod det fortfarande 1-3, vilket blev 1-4 till slut med Pittsburghs ögon sett. Det betydde att Washington kvitterade till 1-1 i matcher. Ett mycket viktigt domslut, som sannolikt var fel. Här kan ni se situationen och snacket efteråt: https://www.youtube.com/watch?v=u35iOaMKVHw

Kalabaliken i Carolina

Ron Francis fick bara ett år på posten som general manager i Carolina. Sedan fick han sparken efter ett nytt misslyckat år. Coachen Bill Peters har redan lämnat för Calgary och det pratas om att det råder rena kalabaliken i klubben sedan nya ägaren Tom Dundon tog över i vintras. Dundon vill vara med och bestämma överallt, sägs det.

Förbjöd San Joses färger

Inför mötena med San Jose bestämde Las Vegas borgmästare, Carolyn G. Goodman, att Sharks lagfärg, teal, inte kommer tilläts i Las Vegas så länge matchserien pågår.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.