Floridas alla missar en stor del av Vegas succé

Solsken

Watch Party i cigarrstaden

Senast var det inne i Ybor City, den delen av Tampa som var världens centrum för cigarrtillverkning under lång tid. Där sattes två stora bildskärmar upp på huvudgatan mitt emellan alla barer. Fantastisk stämning givetvis, för Tampa Bay Lightning vann ju med 4-2 och tog sig in i serien igen mot Washington.

Hedmans rekordsvit

Tampas stjärnor klev fram i match 3. Victor Hedman var samma best som han var i slutspelet 2016. Ett mål och två assist blev det från hans klubba. Redan i match 2 satte han nytt klubbrekord med poäng i sju slutspelsmatcher i rad. I match 3 drygades den således ut till åtta. Längsta sviten sedan Larry Murphy 1995. Victor har dock en bit upp till rekordet som Al MacInnis har med poäng i 17 raka matcher 1989. I de senaste fyra slutspelen har därmed Victor Hedman gjort mest poäng med 39 (6+33). John Carlson är tvåa med 36 (11+25).

Tampa-fans i Torslanda

Skrev ju om Tampa-fans i Hökmossen förra veckan. De finns på västkusten också. Bilden ovan är från Hästevik i Torslanda på Hisingen utanför Göteborg.

Tom Wilson

Washingtons fysiska komplement till Alexander Ovetjkin och Jevgenij Kuznetsov, Tom Wilson, kan inte bara smälla på. Han är faktiskt den i laget som gjort flest poäng i spel fem mot fem i slutspelet. Han är tvåa i laget när det gäller skott på mål från nära håll och när det gäller skott på mål på returer är han vassast i hela slutspelet.

Spännande match

Jevgenij Kuznetsov och Alexander Ovetjkin hade svårt att slita blicken från reprisbilderna från match 1 som visades på en tv-apparat till höger om dem på presskonferensen efter match 1 här i Tampa.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Man lider med Bäckström

När nu äntligen Washington tog sig förbi den där förbaskade andra omgången för första gången sedan Nicklas Bäckström kom till klubben, får han inte vara med och spela. Trist och man känner verkligen för Sveriges bästa hockeyspelare de senaste åren. Förhoppningsvis kommer han tillbaks och kan spela snart igen.

Vilka missar av Florida

Jonathan Marchessault gjorde succé när han kom till Florida. Ändå skyddades han inte när Vegas skulle välja sina spelare. Han hamnade där och succén bara växte. Reilly Smith fick ett bra kontrakt i Sunrise, men ändå släppte Panthers honom till Vegas, där han ihop med Marchessault och William Karlsson skapat hockeyhistoria. Till det givetvis coachen Gerard Gallant, som trots succé i Florida sparkades och nu gör ännu större succé i Vegas. Vegas klubbledning måste vara överlyckliga över hur Florida Panthers har misskötts.

Urusla tider

Matchtiderna för Stanley Cup-semifinalerna är sannerligen inget för svenska NHL-fans. Finalen i Eastern Conference börjar 2.00. Samma i väst eller 3.00. På söndag börjar den dock 21.00 mellan Winnipeg och Vegas. Så här skrev twittaren @ViktorAllvin om ämnet: ”vems jävla idé är det att dels börja matcherna kl 02 svensk tid och att börja kl 02-matcher kl 02.20 dessutom? jävla nhl.”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.