Ovetjkin mycket bättre än Crosby och Malkin i Stanley Cup-slutspelet

Jodå. Solen skiner här i Tampa i dag också, dagen efter förlusten i match 7 mot Washington.

Alexander Ovetjkin i centrum före, under och efter matchen. ”He is on a mission”, som coach Barry Trotz sa.

Solsken

Nytt lag vinner Stanley Cup

Vegas mot Washington i Stanley Cup-final. Väldigt otippat, men har man NHL:s bäste målskytt vad gäller snitt per match de senaste tio åren hjälper det ju till. Alexander Ovetjkin har gjort 58 mål på 116 slutspelsmatcher. Det är fyra efter Sidney Crosby och fem sämre än sin landsman Jevgenij Malkin. Men Pittsburghduon har spelat 48 respektive 49 fler matcher än Washingtons ryss. Finalparet betyder också att ett lag som aldrig vunnit Stanley Cup kommer att göra det i år.

Vegas-fans i hela sitt liv

William Karlssons svar på frågan inför Stanley Cup-finalen vad han drömde om på sin lilla rink på bakgården (hemma i Märsta) när han var liten, är obetalbart. ”Redan då hade jag min Golden Knights-tröja på mig och drömde om det här”.

Hedman och Bratt hjälpte Gällsta

I mars rasade Gällsta IK:s Storgärdshallen samman av tunga snömassor. Nu försöker klubben från Hälsingland samla in 1,9 miljoner kronor, plus moms, för att kunna bygga upp den igen. Tampas Victor Hedman och New Jerseys Jesper Bratt är ett par svenska NHL-spelare som hjälpt till genom att skänka grejer klubben har auktionerat ut.

Laine i mål

Numera är Patrik Laine känd som en av de bästa på att förpassa pucken in i mål. Men hans hockeykarriär inleddes faktiskt med att han gjorde allt för att stoppa puckarna att hamna där. Först för åtta år sedan spände Patrik av sig benskydden och började som utespelare. ”Jag ville vara målvakt, men min pappa gav mig inget val”, säger han till finska medier.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Nej, inte i år heller

Det är 25 år sedan ett lag från Kanada senast vann Stanley Cup. Då var det Montreal, som vann sin 24:e titel. 23 av dem inom ramen för NHL. Det är givetvis mest av alla klubbar, med som sagt ett tag sedan sist. Sedan dess har Vancouver försökt 1994 och 2011, Calgary2004 och Ottawa 2007.

Toby Enström petades – för alltid?

Winnipegs 33-årige back Tobias Enström petades i match 5 där Vegas säkrade sin plats i Stanley Cup-finalen. Har han därmed spelat sin sista match i NHL? Kontraktet går ut i sommar och han har sagt att han inte vill spela för något annat lag. Att han heller inte dök upp dagen då omklädningsrummet skulle tömmas, som brukligt är, talar knappast för att klubben vill förlänga. Tobias, eller Toby som han är med NHL-publiken, har gjort 308 poäng på 734 matcher. Alla för Atlanta/Winnipeg.

Klas lämnar NHL

Den 26-årige katrineholmaren Klas Dahlbeck lämnar Nordamerika efter 170 NHL-matcher i Chicago, Arizona och Carolina. Backen har också spelat 203 AHL-matcher och ny ryktas det att CSKA Moskva blir nästa anhalt för Klas, som spelade i Linköping innan han stack till USA.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.