Drew Doughty får rekordlön för åtta nya år i LA

Tampa. Drew Doughty blir den bäst betalde backen i NHL sedan han och Los Angeles kommit överens om ett nytt åttaårigt avtal, som börjar gälla från nästa höst. Han uppges då få nästan 11 miljoner dollar i snitt.

28-årige Drew Dought har redan vunnit Stanley Cup och OS-guld två gånger. Han har också vunnits Norris Trophy, som bäste back en gång, 2016.

Han har nu ett år kvar på sitt första åttaåriga kontrakt med Los Angeles, som totalt gav honom 56 miljoner dollar, men har tidigare antytt att han var sugen på att se vad marknaden ville betala honom.

På fredagen avslöjade dock TSN att det blir inget av med det. Doughty och Los Angeles har redan kommit överens. Han stannar ytterligare åtta år. Fram till 2027.

Han uppges få knappt 11 miljoner dollar per år, vilket är bra mycket mer än vad nuvarande högst betalde backen P.K. Subban får i Nashville. Subban har nu nio miljoner i snitt per år. När avtalet börjar gälla hösten 2019 blir därmed Doughty också den näst bäst betalde av alla spelarna i NHL, efter Connor McDavid, som har 12,5 miljoner i Edmonton.

– Drew Doughty är en av de bästa backarna i världen och vi är självklart spända över att ha nått en punkt i processen som gör att han kommer att vara en King-spelare för lång tid framåt, säger LA:s general manager Rob Blake i ett uttalande.

Senaste säsongen nådde Drew rekordpoängen 60 efter att ha assisterat till 50 mål. Också det en rekordnoteringen för den hårdskjutande och fysiskt spelande kanadensiske backen. Han är just nu också inne i en svit på 328 raka seriematcher i ligan. Det är fyra raka säsonger det.

Erik Karlsson tjänar just nu 6,5 miljoner om året. Hans kontrakt med Ottawa går också ut till nästa höst.

Återstår att se vilka summor som står på Eriks kontrakt nästa gång han skriver under ett avtal.

Doughty vann Stanley Cup 2012 och 2014, samt OS-guld 2010 och 2014.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.