Toronto spelade in reklamfilm för att fånga John Tavares

Sitter vid mynningen av Whiskey River och funderar över var Erik Karlsson kommer att spela i höst. Tänk om… Nej, det vore väl för mycket att hoppas på…

Solsken

Film för att locka Tavares

Toronto gick all in för att landa en underskrift från John Tavares. Det spolades ny is i Scotiabank Arena, som Air Canada Centre numera heter, sex veckor efter lagets sista match. Mitch Marner, som precis som Tavares kommer från Toronto, åkte runt och pratade om hur det är att spela där som lokal grabb. Han berättade vilket fantastiskt lag Tavares skulle få spela i om han tackade ja. Filmen visades när Toronto träffade Tavares i Los Angeles. Om det var filmen som var det avgörande är väl en annan sak, men Toronto fick i alla fall sommarens hetaste spelare.

Smart Doughty tjänar näst mest någonsin

Los Angeles-backen Drew Doughtys förlängning i åtta år ger honom inte bara den överlägset högsta lönen för en back i ligan (11 miljoner mot P.K. Subbans 9). Totalt blir också Doughty den näst bäst betalde i ligans historia när han spelat ut detta kontrakt. Han har då, blott 37 år gammal, tjänat totalt 155 miljoner dollar. Den högst betalde är Sidney Crosby med 159. Enligt TSN ska Doughty också ha sparat 1,75-2,5 miljoner på årets deal, genom att förhandla fram den själv utan hjälp av en agent.

Guldpucken till William Karlsson, som här lurar Anze Kopitar.

William fick Guldpucken

Inte oväntat blev det William Karlsson som fick Guldpucken, som Sveriges bäste spelare senaste säsongen. Den svenske skyttekungen i NHL får väl snart också Viking Award, som röstas fram av övriga NHL-spelare och ges till ligans bäste svensk. Erik Karlsson har vunnit de två senaste åren.

Olivers nya lön

Nu är det officiellt hur Oliver Ekman Larssons nya åttaårskontrakt för 8,25 miljoner i snitt per år kommer att betalas ut av Arizona. Så här blir det år för år: 1) $8 mil 2)$4 3) $10,5  4) $5,25 5)$10,5 6)$8 7)$5,25  8$5,25.

Kempny belönades

Tjeckiske landslagsbacken Michal Kempny var på väg hem till Europa. Då trejdades han från Chicago till Washington. Där blev han pusselbiten som gjorde att Washingtons försvar blev slutspelets bästa. Säsongen slutade med en Stanley Cup-titel. Nu har Kampny fått ytterligare en belöning. Fyra år till i Washington för totalt tio miljoner.

Couture i åtta och ”Big Joe” i ett år till

Ingen Tavares till San Jose, men general manager Doug Wilson förlängde med Logan Couture i åtta år för åtta miljoner dollar om året i snitt och Joe Thornton fick ytterligare ett års förlängning.

Coatchbyten än så länge

Sex lag har bytt coach hittills. Här är bytena: New York Rangers: Alain Vigneault – David Quinn, Dallas: Ken Hitchcock – Jim Montgomery, Calgary: Glen Gulutzan – Bill Peters, Carolina: Bill Peters – Rob Brind’Amour, New York Islanders: Doug Weight – Barry Trotz, Washington: Barry Trotz – Todd Reirden

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Vad händer med Erik Karlsson?

Erik Karlsson fick ett bud från Ottawa om en förlängning på åtta år från nästa höst för tio miljoner i snitt per år. Efter att Drew Doughty fick elva i LA lär dock Erik vilja ha minst lika mycket. Därefter fick Erik tillåtelse att ”prata med andra” och nu talar allt för att svensken inte spelar i Ottawa i höst. Senaste dagarna har Dallas seglat upp som favoritklubb för var Erik spelar i höst. Tänkt ett backpar med han och ett med John Klingberg. Det ni! Men Vegas, som var nära en affär i vintras och Tampa finns också med. I alla fall enligt spekulationerna. Problemet är att Ottawa också vill få med Bobby Ryan och hans kontrakt i samma paket. Samtidigt verkar Ottawa inte få så mycket intressant i utbyte. Återstår att se om det händer något i den här segdragna frågan kommande vecka.

Epok går i graven i Vegas

James Neal var tillsammans med målvakten Marc-André Fleury det nya laget Vegas viktigaste spelare vid starten i höstas. Neal gjorde lagets första mål och avgjorde vid de två första segrarna. Men efter drömsäsongen i Vegas är det nu slut. Calgary plockade till sig honom med ett fyraårskontrakt. Flames offensiv med nya Neal och Elias Lindholm tillsammans Johnny Gaudreau och lagets övriga målfarliga spelare kommer ställa övriga NHL-lags försvar på tuffa prov i höst. Känns som det var nya klubben Vegas första epok som gick i graven där. Neal har ju ända spelat där i klubben hela historia.

Jakupovs misslyckande

2012 valdes Nail Jakupov först i draften av Edmonton. Han gjorde två strålande JVM 2012 och 2013. Men det lyfte aldrig när han kom till NHL. Varken i Edmonton eller i St. Louis och senast nu i Colorado. Nu ger 24-åringen upp efter 136 poäng på 350 NHL-matcher och vänder hem. Nu adress blir SKA St. Petersburg i KHL.

Berglund till bottenlag

Efter tio år i St. Louis användes Patrik Berglund som bytesvara för att laget skulle kunna knyta Buffalos Ryan O’Reilly till sig. För Patrik betyder bytet att han lämnar ett potentiellt topplag för ett som var klart sämst senaste säsongen. Låter som Patrik Berglund får spela många VM framöver.

Pensionärsklubben i LA

Med Drew Doughtys nya åttaårskontrakt kommer Kings säsongen 2020-21 att ha 54 miljoner dollar bundet i de här 30+ spelarna: Ilja Kovaltjuk, 38 år, Dustin Brown, 36, Jeff Carter, 36, Dion Phaneuf, 36, Jonathan Quick, 35, Anze Kopitar, 33, Alec Martinez, 33 och Drew Doughty, 31.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.