Ovetjkin käkade svart kaviar, men hedrade också sin bror

Solsken och gassande värme i Tampa.

Solsken

Bloggen flyttar till Sverige – ett tag

Solen gassade ordentligt i väntan på eftermiddagens nästan dagliga obligatoriska regnurladdning med åska. Tampa betyder förresten just åska på det lokala indianspråket, så att NHL-laget döptes efter det är bara naturligt. Så här såg det ut utanför Amalie Arena när jag lämnade staden i söndags. Victor Hedman och Anton Strålman har blickat ut över fansen på väg från parkeringshuset till arenan under hela säsongen. Jag ska vara i Sverige några veckor, men är tillbaks i Tampa igen redan i slutet av augusti. Några veckor tidigare än vanligt. Jag återkommer då, med vilka som kommer att pryda den här väggen kommande mycket intressanta säsong. Bloggen, den kör givetvis som vanligt under hela sommaren. Händer ju alltid intressanta saker kring NHL. Häng med, en definition på att ha en bra sommar…

Över 100 miljoner för Dahlin

Draftettan Rasmus Dahin har skrivit på sitt första NHL-kontrakt. Tre år med Buffalo kan ge honom 11,3 miljoner dollar drygt, om han drar in alla bonusar varje säsong. Det betyder 98,5 miljoner räknat i svenska kronor.

Svart kaviar och hedrade död bror

Alexander Ovetjkin fortsatte sitt firande när han fick ha Stanley Cup-bucklan hemma i Moskva. Han besökte sin ungdoms rink i Dynamo Moskvas anläggning, han tog bucklan till Röda Torget och han käkade svart kaviar ur den. Men han tog den också till graven där hans bror vilar sedan han omkom efter en bilolycka när Alex bara vara tio år.

Ekman Larsson skänkte 1,1 miljoner

Oliver Ekman Larsson, som nyligen signade ett nytt åttaårskontrakt med Arizona, skänkte drygt 1,1 miljoner kronor till en ungdomsorganisation i sin amerikanska hemstad Phoenix.

Kariya och Niedermaier upp i taket

Anaheim berättar att klubben kommer att pensionera två tröjnummer kommande säsongen. Dels Paul Karyias #9 den 21 oktober och backen Scott Niedermayers #27, som får sitt upphissat 17 februari. Niedermayer har redan sin tröja hängande i New Jerseys arena, där han vann tre av sina fyra Stanley Cup. Den fjärde kom i Anaheim.

Zäta på Trumps bana

Det råder viss oro i Detroit. Ska Henrik Zetterberg komma tillbaka eller inte? Svenskens ryggproblem har gjort fansen oroliga. I början på veckan konstaterade dock media i staden ett positivt tecken. Zäta spelade golf med bland annat Erik Karlsson på Trump International Golf Links Association i Aberdeen i Skottland.

St. Louis har värvat bra

Laget som överraskande missade slutspelet lyckades inte bara få Buffalos Ryan O’Reilly till sig. Med New Jerseys Patrick Maroon till ett billigt kontrakt plockade laget tre av de hetaste spelarna på free agent-marknaden med Tyler Bozak och David Perron. Så här skulle laget, som plötsligt ser oerhört starkt ut, kunna ställa upp sina kedjor: Maroon-O’Reilly-Tarasenko – Schwartz-Schenn-Perron – Fabbri-Bozak-Steen och Sosjnikov/Barbasjev-Thomas-Jaskin/Thorburn

Kovar efter Tavares

När New York Islanders tappade John Tavares plockade laget i stället in den tjeckiske KHL-stjärnan Jan Kovar som förväntat komplement till Årets rookie Matt Barzal. Kovar är 28 år och kommer från Metallurg Magnitogorsk där han tre av sina säsonger gjort en bra bit över 60 poäng.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Ännu inget klart om Karlsson

Ryktenas man den här veckan, också, var Erik Karlsson. Dallas var hetaste nya lag veckan innan. Senaste veckan, speciellt i torsdags, var det i princip klart med Tampa. Men nu när Steve Yzerman förlängt med Nikita Kutjerov i åtta år till från nästa höst för klubbens dyraste kontrakt, verkar det se svårt att få ihop det med lönetaket. Tanken innan Kutjerov skrev på, var att möjligen både Michal Sergatjev och Tyler Johnson skulle får flytta till Ottawa i utbyte mot den svenske världsbacken. Problemet är dock att Ottawa också vill göra sig av med Bobby Ryans rekorddyra kontrakt. Tampa vill gärna slippa skadedrabbade Ryan Callahans också. En tredje part lär behövas. Frågan är bara vilket lag det är. Ryktena säger att Tampa inte är ute ut jakten på Erik. Vi får vänta på besked ett tag till…

Foto: Maja Suslin

Nikita Kutjerov blir kvar i Tampa de kommande nio åren. Från nästa höst får han 9,5 miljoner dollar i snitt.

Weber borta ett halvår

Ett tungt besked för Montreal och backveteranen Shea Weber. Ingrepp i hans knä gör nu att han kan komma att vara borta från spel upp till sex månader.

Sedinarnas sidekick pensionerar sig också

Alex Burrows, en av de bästa som fått chansen att spela i samma kedja som Sedinarna i Vancouver, lägger av. Han köptes ut från de två sista åren på kontraktet med Ottawa.

Karlsson inte alls nöjd

Fyra svenska världsmästare kom inte överens med respektive klubbar om nya kontrakt. William Karlsson, Vegas, Patrik Nemeth, Colorado, Mattias Janmark, Dallas och Elias Lindholm, Calgary, hamnar nu hos NHL:s skiljenämnd. Oskar Sundqvist fall vad gäller nya kontraktet i St. Louis, var också på väg dit, men då kom parterna överens. Här är listan på alla som hamnar där: ow.ly/yFzf30kP2FS 

Från rookiesuccé till minimilön

Anthony Duclair gjorde en strålande rookiesäsong i Arizona med 20 mål och 44 poäng. Därefter har det gått utför. Efter trejden till Chicago senaste säsongen fick han inte fortsätta där. Karriären går dock vidare i Columbus, för minimilön.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.