Mattias Janmark kom överens med Dallas om spel ett år till

Från Floridasol till Hökmossensol.

Solsken

Janmark förlängde med Dallas

Mattias Janmark och Dallas kom inte överens om nytt kontrakt, så hans fall skulle tas upp i skiljedomstolen. Men på onsdagen blev de eniga om att han fortsätter i klubben en säsong till. För det får stockholmaren 2,3 miljoner dollar och parterna slipper en skiljedom.

Ankan tillbaka

Som ett led i sitt 25-årsjubileum kommer återigen Anaheim att spela med den ursprungliga målvaktsmasken formad som en anknäbb framför två korslagda hockeyklubbor. Premiären för de nygamla tröjorna blir hemmapremiären mot Detroit 8 oktober. De kommer att dyka upp vid ytterligare några tillfällen under säsongen.

Eaves på väg tillbaka

2016-17 gjorde Patrick Eaves sin bästa säsong med 51 poäng på 72 matcher i Dallas efter att ha avslutat säsongen strålande i Anaheim. Förväntningarna var stora inför förra säsongen, men då blev det bara två matcher. Eaves hade drabbats av en sjukdom där kroppens eget immunförsvar angriper nervsystemet. Nu kommer rapporter från Anaheim att 34-åringen är på väg tillbaka.

Orpik tillbaks hos mästarna

Brooks Orpik bidrog bland annat med att täcka flest skott när Washington äntligen vann Stanley Cup för knappt två månader sedan. Ändå ingick den 37-årige backveteranen i trejden av andremålvakten Philipp Grubauer till Colorado, som dock inte ville ha honom. Colorado köpte ut honom från kontraktet och nu är Orpik tillbaks i Washington igen. Han fick ett betydligt billigare ettårskontrakt med mästarklubben, som slipper betala 4,5 miljoner dollar jämfört med förra säsongen.

”Vi är de nya Sedins”

Det är i alla fall så det sägs om Elias Pettersson och Jonathan Dahlén i Vancouver, säger Elias i en intervju på hockeysverige.se Ni kan läsa den här: http://www.hockeysverige.se/2018/07/22/jonathan-dahlen-och-elias-pettersson-tvillingarna-sedin/

Så här såg det ut i Järfälla föra sommaren när Bengan Hörnqvist kom med Stanley Cup-pokalen. Challe Berglund intervjuar. Snart är den tillbaks i Sverige igen.

Stanley Cup till Gävle

Lördagen 11 augusti kommer Stanley Cup till Gavlerinken och dagen efter till NickBack Arena i Valbo tack vare Christian Djoos och Nicklas Bäckström och deras Stanley Cup-seger med Washington.

Centertätt i Pittsburgh

Derek Grant är den senaste. Nu har Pittsburgh sex centrar i sin trupp med Sidney Crosby, Jevgenij Malkin, Derick Brassard, Riley Sheahan och Matt Cullen.

 

 

Alligatorvarning

Inte ett enda NHL-lag

Dallas Cowboy försvarade sin förstaplats som världens mest värdefulla lag. Manchester United, Real Madrid och Barcelona kommer därefter i tidskriften Forbes årliga rankning. Det är amerikanska fotbollslag, fotbollslag, basebollag och basketlag bland de 50 högst värderade. Men inte ett enda NHL-lag.

Iginla lägger av

Även om Jarome Iginla inte spelade en enda match förra säsongen är det först nu officiellt att 41-åringens karriär är över. En lysande sådan med 1 300 poäng på 1 554 matcher. Med 625 mål delar kanadensaren 15:e plats genom tiderna med Joe Sakic. Ingen nu aktiv spelare i NHL har gjort fler mål. Två gånger var Iginla med om att vinna OS-guld. 2010 spelade han fram Sidney Crosby till det avgörande guldmålet mot USA i finalen i Vancouver.

Watsons knuff ska utredas

Nashvilles forward Austin Watson fick i tisdags villkorligt för den knuff på sin flickvän på en bensinstation i mitten av juni, som gjorde att polis tillkallades. Men NHL nöjer sig inte med det. Nu tillsätter ligan en egen utredning kring det inträffade.

Tveksamt med Kesler

Ryan Keslers höftproblem gjorde att han bara spelade 44 matcher förra säsongen. Nu ser det tveksamt ut om det ens ska bli så många matcher den här säsongen för amerikanen, som blir 35 i höst.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.