Ispremiär men tuffa krav efter Williams löneförhöjning

Foto: Maja Suslin

Kolla blicken! På onsdagen var det säsongsdebut för er bloggare på en hockeyträning. Första gången på is för säsongen var det också för Hisingen Hockeys målvakt för P-07-laget Alfred Spiess. Säsongspremiären skedde i Frölundaborg.

Solsken

Löneförhöjning som sätter press

William Karlsson slapp skiljedomstol. Han och Vegas kom överens om ett nytt kontrakt innan det behövdes. Karlsson får motsvarande ungefär 47 miljoner kronor för kommande säsong. Ettårskontraktet sätter press på den svenska skyttekungen senaste säsongen. Att gå från sex mål säsongen innan till ofattbara 43 fick Vegas att resonera så här: ”Okej du får en säsong till på dig att visa att 43 mål inte var en lyckträff. Gör om något liknande och du får ett längre och bättre kontrakt”. Efter en femdubbling av sin lön är det nu upp till William att fortsätta ösa in puckar i NHL-nät en säsong till.

William Karlsson slapp skiljenämnd. Femdubblade sin lön. Nu kommer pressen.

Gibson femte bästa lön

John Gibsons nya kontrakt med Anaheim ger honom 6,4 miljoner dollar i snitt per år. Det blev en bra bröllopspresent, för samma dag han skrev på förlängningen gifte han sig också. Här är de målvakter som får bäst betalt från nästa höst då Gibsons kontrakt börjar rulla: 1) Corey Price, Montreal, 10,5, 2) Henrik Lundqvist, New York Rangers, 8,5, 3) Tuukka Rask, Nashville, 7, 4) Marc-André Fleury, Vegas, 7, 5) John Gibson, Anaheim, 6,4.

Tampa rankas högst

Match 7 i semifinalen i kamp med Washington om en plats i Stanley Cup-finalen. Det var så långt Tampa Bay Lightning kom i våras. Hockey News har frågat 2 000 fans och fått fram en rakning av alla 31 lagen. Här är den: https://theathletic.com/454869/2018/08/02/nhl-front-office-confidence-rankings-fans-weigh-in-on-how-each-team-is-doing/

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Stan Mikita är död

Stan Mikita har avlidit i en ålder av 78 år. Han är den som gjort mest poäng (1 467) genom tiderna i Chicago och var den förste som var född i Östeuropa att slå sig in i NHL. Han föddes i Sokolce, Slovakien 1940 med namnet Stanislaus Guoth. Men hans föräldrar utvandrade till Kanada när han var ung. Mikita är invald i Hockey Hall of Fame och anses som en av de riktigt stora i NHL-historien efter 1 394 matcher i serien, alla för en enda klubb Chicago Blackhawks. Ingen annan har spelat så många matcher i klubben. Även hans 926 assist är klubbrekord. Hans 541 mål är näst bäst efter Bobby Hull. Mika är fortfarande den ende spelaren i ligans historia, som vunnit skytteligan, Hart Trophy, som ligans MVP, samt Lady Byng, som den största sportmannen, under samma säsong. Han gjorde det till och med två gånger, både 1967 och 1968. Han vann Stanley Cup 1961 och spelade blott två landskamper för Kanada. Båda mot Tjeckoslovakien 1972, då han också fick äran att vara lagets kapten.

Pajkastningen börjar redan nu

Conferencefinalen mellan Anaheim och Nashville förra våren var stundtals riktigt grisig. Ärkegrisen Ryan Kesler såg bland annat till att Nashvilles Ryan Johansen inte kunde spela den efterföljande finalen. Redan nu har Kesler börjat en rätt töntig pajkastning via social medier gentemot Johansen. På twitter frågade han Johansen hur sommarträningen gått. Sedan frågade han om han ville att de skulle mötas på gatan innan de gjorde det på isen. Johansen svarade: ”Jag betalar parkeringen”.

Gick lite fort där…

Floridas finska stjärna Aleksander Barkov får böta motsvarande en halv miljon svenska kronor för att han körde för fort hemma i Finland. Han körde 105 kilometer i timmen på en 60-väg. Det gillade varken polisen eller domstolen.

Han är sämsta tejparen i NHL

Flera stjärnor är rörande eniga. Kolla vem det är som tejpar sin klubba sämst av alla: https://twitter.com/viasathockeyse/status/1021981939753000960?s=12

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.