Snabba ryck för Henrik Lundqvist mellan Oslo och Karlskoga

Foto: Emma Suslin

Snart slut på semestern. Funderar på playoff 2019 redan. Drömmer om en Stanley Cup-parad genom downtown Tampa.

Solsken

Snart 100 och rekordmånga rookies

35 rookiekontrakt har skrivits med svenska talanger inför kommande säsongen. Det är fler än någon gång tidigare. Efterfrågan på välutbildade svenska talanger gör att säsongen 2018-19 lär bli den då över 100 svenska spelare spelar i ligan.

Valbos store son kom med bucklan

Stanley Cup-bucklan har varit i Sverige igen. Efter ett besök hos André Burakovsky i Malmö gick färden norrut till Gävle Christian Djoos redan första säsongen i NHL fick stå som värd. Sista dagen var det Nicklas Bäckströms tur att ta den bvland annat till hemorten Valbo där numera arenan heter NickBack Arena. Runt 1 500 hade mött upp för att se ortens store hockeyson vända hem med hockeyvärldens mest åtrådda trofé. Som traditionen bjuder bjöds det också på mat i bucklan. Nicklas barn fick bestämma frukost. Det blev marängsviss. Efteråt plockade Stanley Cup-mästaren fram högtryckstvätten och diskade. Här kan ni läsa Washington Post’s reportage från Bäckis dag: https://www.washingtonpost.com/graphics/2018/sports/stanley-cup-path/?noredirect=on&utm_term=.50c7aa5eba48

Utomhushockey för barnen

Utomhushockey i den här heta sommaren? Faktiskt. Mats Zuccarellos välgörenhetsmatch blev i år ett samarrangemang med lagkompisen Henrik Lundqvist från New York Rangers. Is spolades upp på Ullevål i Oslo och nästan 20 000 kom för att titta. Storheter som Victor Hedman, Carl Hagelin, Loui Eriksson, Filip Forsberg, William Nylander, Alexander Wennberg, Mattias Ekholm och slovaken Zdeno Chara ställde upp. Med fanns också pigga hockeypensionärerna Peter Forsberg och Daniel Alfredsson. Evenemanget i helgen som gick blev en stor succé, som beräknas ha dragit in många sköna miljoner till välgörande ändamål främst för barn. Henkes lag vann med 10-7, även om Zuccarello gjorde fyra mål på svensken. Henke svarade å andra sidan med en läcker ”skorpionräddning” liggandes på magen. Nu ryktas det om att det kan bli en repris 2019. I Henkes hemstad Göteborg. Filip Forsberg avslöjade också för nhl.com att han är i planeringsstadiet för att ordna en liknande match i Leksand.

Sen blev det åka av

Efter helgen med utehockey i Oslo åkte Henrik Lundqvist till Karlskoga där han i onsdags fick testa på att åka fort på Gelleråsbanan med bland andra Ingemar Stenmark. Henke, som älskar snabba bilar, gör tummen upp efter en åktur med racingstjärnan Felix Rosenqvist i en Porsche 911 GT2 RS.

Långtidskontrakt för näste storback

Efter att Drew Doughty, Oliver Ekman-Larsson och Ryan McDonagh fått nya långtidskontrakt var det dags för näste backklippa. Nashville säkrade Ryan Ellis tjänster i ytterligare åtta säsonger för 6,25 miljoner dollar i snitt.

Brady är redo

Efter bara ett år på Boston University hoppar Brady Tkachuk av studierna och ska försöka slå sig in i Ottawas lag. 18-åringen är lillebror till Calgarys Matthew och son till Keith, som spelade 1 290 matcher för NHL-lagen Winnipeg, Phoenix, St. Louis och Atlanta. Han hann även med 45 landskamper för USA.

Fler spelare

Amerikanska collegehockeyn har genomfört en förändring till kommande säsong, som innebär att varje lag får ha 19 i stället för som tidigare 18 utespelare omklädda till match. Nu diskuteras det i Nordamerika om det inte snart också är dags för NHL att genomföra den förändringen också.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

”Hinner inte med längre”

För 18:e året i rad samlade Niklas Kronwall några andra NHL-spelare till sin årliga match i Järfälla ishall. Bröderna Mario och Adrian Kempe, Marcus Krüger, Joakim Nordström och Oliver Kylington fanns med bland de som lockade in folk från sommarvärmen. Kronwall är 37 och mycket tyder på att hans kontrakt, som går ut till nästa sommar, också blir hans sista i NHL. Hans patenterade tacklingar, som spred skräck under många år, ser vi inte så ofta längre. Kronwall berättar i en intervju med hockeynews.se (http://hockeynews.se/articles/3575/) att hans problem med knäna gjort att han har svårt att sätt in en ”Kronwallare” numera. ”http://hockeynews.se/articles/3575/. ”Jag hinner inte dit längre”, säger han.

Melker opererades

Melker Karlsson har dragits med en handledsskada under hela sommaren. Till slut tvingades han åka över till San Jose och operera den. Till Norra Västerbotten säger han dock att det inte är någon risk för NHL-premiären. Operationen betyder ”bara” lite missad sommarträning.

Tungt besked för Edmonton

Lagets 32-årige slovakiske backbjässe Andrej Sekera har skadat hälsenan och riskerar att missa ytterligare en säsong. Han var borta hela förra efter en skada i slutspelet 2017.

Segdraget i Toronto

Rapporterna från Toronto om kontraktsförhandlingarna med William Nylander om en förlängning, är sannerligen inte positiva. Det talas alltmer om att det kan dröja ända in i september innan det blir klart. Enligt The Athletics kan det också ”bli dyrt” för klubben.

Inga skattepengar alls

En grupp har bildats av investorer och intressenter för att bygga en ny NHL-arena i Ottawa. Men stadens borgmästare är bestämd. Inga skattepengar ska läggas på den arenan.

Tvärtyst kring Karlsson

Apropå Ottawa, så är det just nu tvärtyst vad gäller Erik Karlssons framtid.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.