Nytt lag ger sig in i jakten på världens bästa Karlsson

Efter en kanonsommar i Sverige, är det nu dags att lämna Europa igen. Nästa vecka rapporterar jag från en av favoritstäderna till en Stanley Cup-parad 2019. Anton Strålman är redan på plats och kör på is.

Solsken

Ny svensk rekordvåg över Atlanten

32 svenska spelare har hittills skrivit kontrakt med en NHL-klubb den här sommaren. Utvandringen har aldrig varit så stor.

Mästaren Ovetjkin blev pappa i Miami

Stanley Cup-mästarna Washingtons lagkapten Alexander Ovetjkin åkte tidigt över till USA igen efter sommarens firade hemma i Ryssland. Dels för att börja isträningen i Miami och dels för att hans hustru skulle föda barn där. I veckan som gick blev också Alexander pappa för första gången, till en liten Sergej, uppkallad efter Alex bror som omkom i en trafikolycka som ung.

Mästarcoachen fick sin egen gata

Washingtons mästarcoach Barry Trotz hade Stanley Cup-bucklan häromdagen. Han har också hyllats extra i sin hemstad Dauphin, Manitoba, där han fick en gata uppkallad efter sig. På Barry Trotz Way kan Dauphin-borna nu för alltid bli påminda om stadens Stanley Cup-mästare.

Ny klubb med Erik-rykten

Efter några veckors tystnad har återigen ryktesfloran börjat kittla nyfikenheten igen kring var Erik Karlsson kommer att spela i höst. Mer och mer talar det för att det blir i en klubb i Western Conference. Senaste bidrag till potentiellt nytt lag är Vancouver. Men Dallas är ändå starkaste alternativet än så länge. Det säger i alla fall experterna i Nordamerika.

Klefbom klar att träna

Edmontons back Oscar Klefbom, som opererade en trasig axel direkt efter säsongen, har fått klartecken att börja träna igen.

Matthews är redo

Toronto har inte haft någon lagkapten sedan Dion Phaneuf försvann till Ottawa våren 2016. Men nu ger Auston Matthews klartecken till att han kan ta C:et på sin tröja, om han får frågan. Toronto håvade ju hem John Tavares, sommarens storfångst på spelarmarknaden, som varit lagkapten i New York Islanders. Tavares kan givetvis också komma ifråga om coachen Mike Babcock finner det dags att utse en. Före Phaneuf var Mats Sundin lagkapten 1997 till 2008.

Började med baseboll

Det är minsann inte bara NHL-transatlanterna Ray Ferraro, Chris Drury, Pierre Turgeon och Stephane Matteau som spelat baseboll som knattar. Alla fyra spelade i Little League. Nej, även Nashvilles, och Sveriges bästa ytter enligt en färsk rankning, Filip Forsberg, vet hur man swingar ett bat. Forsberg, som uppväxt i Leksand, spelade naturligtvis också baseboll, som är stort i dalametropolen. En och en halv säsong blev det för Filip.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Stanley Cup-mästaren ser slutet

Två gånger var Johnny Oduya med och vann Stanley Cup med Chicago 2013 och 2015. Men i en intervju med hockeysverige.se säger Johnny, som blir 37 i oktober, att han ser slutet på karriären i Nordamerika. Hammarby-produkten har spelat 956 matcher för de här sju NHL-lagen New Jersey, Atlanta, Winnipeg, Chicago (x 2), Dallas, Ottawa och Philadelphia. Här kan ni läsa hela intervjun: http://www.hockeysverige.se/2018/08/20/johnny-oduya-osaker-pa-framtiden/

Ser inte bra ut för Zäta

Detroits coach Jeff Blashill har berättat för Detroit News att Henrik Zetterberg inte tränade utan bara spelade matcher halva förra säsongen beroende på sin krånglande rygg. Blashill har också fått rapporter om att sommaren varit tuff för Zäta. Redwings lagkapten har haft stora problem med ryggen. Blashill är i dagsläget tveksam till att hans lagkapten är tillräckligt frisk för att spela.

Hockey utan kroppskontakt?

Eric Lindros kom med ett kontroversiellt förslag på hur spelare i framtiden ska undvika att drabbas av hjärnskakningar: Förbjud kroppskontrakt. Men hur kul skulle det vara? Det är ju klart att man kan undvika hjärnskakningar till hundra procent från hockey, om man inte spelar hockey.

Ottawa-boss hoppar av

Krisen i Ottawa fördjupas. Nu hoppar klubbens vice general manager Randy Lee av sitt jobb. Han blev anklagad för sexuella närmanden i samband med ett läger i Buffalo i våras.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.