Stanley Cup-hjälten har äntligen hittat hem igen

I går var det bara 38 dagar kvar till NHL-säsongen drar igång här i Tampa med derby mot Florida. Underbart att vara tillbaka i paradiset trots bästa sommaren genom tiderna i Sverige.

Måste också visa andra sidan av reklamskylten ovan. Om din bh-kupa är ”halvtom” ring Castellano. Största industrin i Tampa är hälsovård, där skönhetsoperationer står för en stor del. Only in America, kan man väl lägga till.

Solsken

Brodeur hemma igen

Hockeyfansen i New Jersey jublar. Deras målvaktshjälte från de tre gånger klubben vunnit Stanley Cup är tillbaka igen. Martin Brodeur spelade 20 säsonger i New Jersey. Han avslutade karriären i St Louis 2015 och fortsatte där som assisterande general manager de tre senaste säsongerna. Nu har han fått ett jobb på affärssidan i Devils.

Wennberg bjöd Boos ungdomar

Columbus Alexander Wennberg köpte biljetter för 30 000 kronor och bjöd sin moderklubb Boo IF:s ungdomsspelare till matchen mellan Stockholms NHL-spelare och Djurgården i lördags.

Eichel är imponerad

Buffalos stjärna Jack Eichel gillar det har sett så här långt av Rasmus Dahlin. ”Han sticker ut” säger Eichel i en kommentar om den svenska draftettan.

Etta och tvåa

HockeyNews har rankat alla de 31 NHL-lagens bästa back. Alltså en spelare från varje lag och två svenskar toppar listan. Erik Karlsson kommer före Norris Trophy-vinnaren Victor Hedman. Ytterligare två svenska backar rankas högst i sina lag och totalt är det alltså fyra svenska backar bland NHL:s 14 bästa i den här rankningen, som ni kan se här: https://thehockeynews.com/news/article/a-ranking-of-the-31-nhl-teams-no-1-defenseman-in-2018-19

Stanley Cup till Humboldt

Chandler Stephenson tog bucklan till platsen för bussolyckan i den kanadensiska staten Saskatchewan där 16 personer i och kring ett kanadensiskt juniorlag i hockey miste livet i våras.

Wickenheiser till Toronto

Damhockeyns framgångsrikaste spelare Haley Wickenheiser har fått ett toppjobb i NHL. Toronto har anställt henne som assisterande director för spelarutveckling. Kul också att hon fick jobbet för att hon var bäst lämpad, inte beroende på hennes kön.

Letar spelare i Ryssland

Nej Vadim Sjipatjov blev ju ett fiasko i Vegas. Men general managern George McPhee letar vidare efter ryska stjärnor. Han har varit i Ryssland för att träffa Ak Bars Kazans 22-målsskytt Vladimir Tkatjov och lär även vara intresserad av SKA St. Petersburgs Nikita Gusev.

Doan bär kistan

Shane Doan spelade 21 säsonger i Arizonas organisation. Han blev personlig vän med senator John McCain, republikanen som avled i lördags 81 år gammal. På torsdagens begravning är NHL-legendaren Doan en av kistbärarna. Förre basebollspelaren Luis Gonzalez från Diamondbacks är en annan. Även NFL-laget Arizona Cardinals är representerade då Larry Fitzgerald ska tala.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Zäta kan tvingas sätta punkt

Henrik Zetterbergs karriär kan vara över. Han bekräftar nu att han inte kunnat träna ordentligt under sommaren. Faktiskt inte sedan februari, beroende på sin onda rygg. Det är samma skada som stoppade honom mitt under OS i Sotji 2014. Minns Zätas möte med Kanadas coach och dåvarande tränaren i Detroit Mike Babcock i mixade zonen där. Babcock såg minst sagt bekymrad ut efter snacket med Tre Kronor-stjärnan. Zäta medger att han kommer att missa säsongsstarten med Detroit. Frågan som oroar nu är om han över huvud taget kommer tillbaka.

Nej tack till Vita Huset

Devante Smith-Pelly var en oerhört viktig spelare för Washington när de vann Stanley Cup-finalen mot Vegas. Nu har dock Smith-Pelly sagt att han inte kommer att besöka Vita Huset när det blir dags för mästarna att gästa den sittande presidenten. Inte heller Brett Connolly kommer att följa med till Vita Huset.

Enström hem till Modo

Efter elva säsonger och 734 matcher, alla med Atlanta/Winnipeg, ger nu Tobias Enström upp sin karriär på den här sidan om Atlanten. Han flyttar hem till Modo, där han ska försöka ta laget tillbaka till SHL. Tobias spelade där sedan juniortiden och var med och vann SM-guldet 2007. Frågan är vilken förstärkning han blir för Modo efter några skadedrabbade säsonger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.