Rasmus Dahlin gjorde succé i sin debut för Buffalo

Tampa. Draftettan Rasmus Dahlin gjorde succé i sin debut för Buffalo i nattens träningsmatch mot New Jersey. Den svenska backtalangen gjorde två mål när Buffalos unga nya spelare slog New Jerseys motsvarighet med 6-4.

 

Redan i sitt första byte visade Rasmus Dahlin vilket kap Buffalo gjort. Han avancerade upp mot anfallszonen och sköt ett skott som smet utanför motståndarnas mål.

– Jag var ivrig och ville göra mål. Det var kul att spela och att vi vann inför alla högljudda fans, förklarade Rasmus enligt nhl.com efter matchen, som spelades i Harborcenter inför drygt 1 800 i en utsåld hall.

Så här sa han om skillnaden att spela på liten rink mot stor:

– Det blir mycket snabbare spel och det blir många skott.

Målet kom också efter första missen. Det blev till och med två. Till det hade han en assist i Buffalos seger. Publiken, där många hade tröjor med hans nummer 26 på ryggen, hade all anledning att hylla sin nya stjärna.

Båda Dahlins mål kom på skott från vänstra tekningscirklarna. Det första ett dragskott där han först lurat bort backen. Det andra ett slagskott på retur.

– Hans instinkter är fantastiska, berömde coachen Chris Taylor efter matchen.

– Tyckte han spelade riktigt bra. Inte bara för att han gjorde två mål och assisterade till ett, han var också riktigt bra med pucken och skapade ytor för andra spelare. Jag är van vid det. Jag har spelat med honom i två år nu. Det är sånt han gör och det är fantastiskt att se, tyckte också hans förre lagkamrat i Frölunda Victor Olofsson.
Victor, som vann SHL:s skytteliga förra säsongen bidrog också till målskyttet med ett direktskott i powerplay. Rasmus Asplund assisterade. Även Alexander Nylander, Williams lillebror, bokfördes i målprotokollet. Han snodde pucken och gjorde mål i box play denna kväll när således en rad av Buffalos unga svenskar visade sig från sina bästa sidor.

På lördagen är det dags för nästa match. Då väntar Bostons talanger.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.