Filip Forsberg i hattrick-form redan nu

Tampa. Filip Forsberg var nattens svensk när träningsmatcherna inför NHL-premiären drog i gång på allvar. Filip stod för ett hattrick när Nashville slog Florida med 5-3.

Efter några spridda matcher i helgen drog det igång med träningsmatchandet på allvar på måndagen med åtta matcher. Här är de intressantaste sett med svenskögon:

Florida-Nashville 3-5 och 0-5

Ett Nashville-lag slog ett Florida-lag på eftermiddagen med 5-0 sedan Calle Järnkrok gjort klubbens första mål för säsongen assisterad av Viktor Arvidsson.

På kvällen följde Filip Forsberg upp det när klubbarnas andra lag möttes. Nashville vann med 5-3 i Sunrise och Forsberg visade att målformen finns där direkt. Han gjorde 1-1 och avslutade med Nashvilles två sista mål. Samspelet med Ryan Johansen och Kevin Fiala fungerade strålande. Filips fjärde poäng i matchen kom som assist till Johansens 2-2.

New Jersey-New York Rangers 3-4 efter förlängning

Här briljerade en annan svensk. Lias Anderssons smarta läsning av spelet och rappa skridskoåkning belönades med två mål. Han bröt en passning från förra säsongens MVP Taylor Hall i mittzon och fortsatte själv mot mål för att sätta 1-1 snyggt i nättaket. Han höll sig också framme och petade in returen till 3-3. Jesper Fast som vanligt stabil och nu fick han assistera till det avgörande målet i förlängningen också.

Fredrik Claesson spelade liksom Michael Lindqvist. Claesson klarade sig bra, men Lindqvist drog på sig ett par utvisningar.

I New Jersey fick Jesper Bratt lira med Hall och Nico Hirscher i lagets förstakedja, som dock klev av isen poänglös.

Columbus-Buffalo 1-4

Ingen Rasmus Dahlin-debut i Buffalo, men Patrik Berglund gjorde sin första match i klubben. Han inledde också målskyttet efter bara 22 sekunder i andra perioden. Alexander Nylander stod för assisten och ytterligare en.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.