Svenska supertalangerna debuterade i natt

Tampa. De svenska supertalangerna Rasmus Dahlin och Elias Pettersson gjorde sina riktiga debuter för Buffalo respektive Vancouver i natt. Båda levde upp till de högst ställda förväntningarna.

Buffalo-Pittsburgh 3-2

Svenske draftettan från i somras Rasmus Dahlin matchades hårt i sin första match med de stora grabbarna i Buffalo. Bara backkollegan Rasmus Ristolainen och forwardsstjärnan Jack Eichel hade mer speltid än svenskens 21.32. Han kommer också att få mycket speltid i powerplay där han nu hade klart mest istid med sina 4.04. Buffalos ledning vill verkligen utnyttja svenskens offensiva talang där. Dahlin gjorde en mycket bra match där han gjorde det mesta utom att komma med i matchprotokollet. Hans fina skridskoåkning och underbara puckbehandling med klubban satte Pittsburghs försvar på stora prov flera gånger. Han sköt tillsammans med Eichel mest skott på mål med fyra var. Men målen kommer, det visade han med sin oblyga spelstil mot 2016 och 2017 års Stanley Cup-mästare Pittsburgh.

Lawrence Pilut fick i alla fall en assist på Jack Eichels matchvinnade mål.

Vancouver-Edmonton 2-4

Elias Pettersson skapade en hel del och kunde ha belönats med ett straffslag i andra perioden då han slashades i friläge. Men han fick i alla fall assistera till ett mål i powerplay trots att det blev förlust mot Edmonton, utan Connor McDavid. Elias spelade ner till Bo Horvat bakom mål, som hittade in till Nikolaj Goldobin. Elias spelade 16.24, varav hela 7.47 var i powerplay. Loui Eriksson assisterade till hemmalagets första mål.

Arizona-Los Angeles 4-2

Arizonas nye lagkapten Oliver Ekman Larsson fick en strålande start på säsongen. Han assisterade till tre av målen när LA besegrades med 4-0. Två av målen gjorde nye Alex Galchenyuk från Montreal.

Tampa-Carolina 1-4

Lucas Wallmark gjorde en strålande AHL-säsong i fjol och är bestämd på att ta en plats i NHL-laget i år. Han var en av de piggaste i ett som helhet piggt Carolina, som spelade ut Tampa och vann med 4-1 efter 35-17 i skott. Wallmark svarade för ett mål och en assist när han matchades med nya ryska stjärnskottet Andrej Svetjnikov, 18-åringen, som valdes som tvåa efter Rasmus Dahlin i draften i somras. Svetjnikov svarade också för ett mål och en assist och valdes till matchens första stjärna före Wallmark, som såg riktigt vass ut.

– Det flöt på bra. Tyckte det funkade bra för våran kedja. Vi skapade mycket lägen hela matchen. När man känner så får man ju mer och mer självförtroende därute. Det var kul att spela i dag. En bra start på säsongen, summerade Lucas sin insats till Dagens NHL.

Columbus-Chicago 4-1

Alexander Wennberg ska försöka ta sig tillbaka till sin fantastiska form från 2016-17 efter allt skadestrul förra säsongen. Nu fick han göra det avgörande 2-1 mot Chicago. Ett mål som kom i powerplay. Han spelade också fram till Cam Atkinsons 3-1. Wennberg hade också sällskap av Gabriel Carlsson.

I Chicago gjorde dubble Stanley Cup-mästaren Marcus Krüger comeback efter en riktig djupdykning förra året med Carolinas organisation, som slutade med AHL-spel. Yttrligare en kvintett svenskar spelare: Victor Ejdsell, Adam Boqvist, Henrik Samuelsson, Erik Gustafsson och Carl Dahlström. Backen Gustafsson utmärkte sig mest med hela sju skott på mål, mest av alla i matchen. Med både Dahlström och Boqvist skapade en hel del farligheter.

Toronto-Ottawa 4-1

I den lilla staden Lucan i Ontario var det hockeyfest i natt. Den lilla slitna hallen var fylld till bredden av 1 300 förväntansfulla hockeyfans. Lucan hade valts till årets Hockeyville. En liten ort väljs ut på försäsongen och får besök av två NHL-lag som träningsspelar. Till utmärkelsen kommer också 250 000 dollar för att rusta upp arenan.

Nu fick publiken i lilla Lucan se John Tavares debut för sitt nya lag Toronto, som mötte Ottawa. Visserligen gav Ryan Dzingel Ottawa ledningen efter bara 21 sekunders spel, men efter 312 sekunder i Torntos tröja var det dags för Tavares att göra sitt första mål till 1-1. han gjorde också 3-1 och spelade fram Mitch Marner till 4-1. Det var för övrigt Marner som assisterade Tavares till båda målen. Där har coach Mike Babcock redan hittat ett radarpar med kemi. Torontos fjärde mål, det gjorde svenske backen Andreas Borgman, som fint följde med upp i ett fartigt anfall och stötte in 2-1. Målet som blev det matchvinnande en kväll Lucan aldrig kommer att glömma.

San Jose-Anaheim 4-1

Ingen Erik Karlsson i hemmalaget. Då passade Anton Rödin på att göra matchens första mål när han nu gör ytterligare ett försök att slå sig in i NHL efter alla svåra skador som stoppat honom tidigare. Men därefter var det slut på det roliga för gästerna. San Jose vände och vann med 4-1 efter en assist från Tim Heed.

Colorado-Vegas 1-5

Erik Brännström stod för ett av Vegas mål och Oscar Lindberg assisterade till ett.

Washington-Boston 2-5

Mästarlaget Washington fick en tuff start på nya säsongen. Boston, vars spelare matchat flitigt, vann klart. Axel Jonsson-Fjällby debuterade i Washington och fick spela med Nicklas Bäckström och T.J. Oshie.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.