Ny stormatch av tufft matchad Elias Pettersson

Tampa. Elias Pettersson gjorde en ny stormatch och matchades ytterst flitigt i alla Vancouvers powerplay borta mot Calgary. Oscar Lindberg blev tvåmålsskytt för Vegas i San Jose, men en annan svensk avgjorde i straffslagningen.

Calgary-Vancouver 5-2

Elias Pettersson utsågs till bäste spelare i Vancouver och tacka för det. Det var ju han som låg bakom båda målen. Det första sköt han från nästan ingen vinkel alls själv i mål i spel fem mot tre. Det andra styrde Brandon Sutter in på Elias stenhårda pass mellan benen på en Calgary-back. Också det i powerplay. Vancouvers ledning spelade Elias 6.45 i powerplay av sina dryga 20 minuters istid. Det förtroendet har han alltså redan spelat till sig.

I fem mot fem spelade han med Brendan Leipsic och Brock Boeser och skapade även där fina lägen. Han imponerar stort med sin blick för spelet och att nästan alltid hitta rätt med snabba pass.

Mikael Backlund gjorde 3-1 i boxplay, som också blev det matchvinnande målet, sedan Alexander Edler missat vid offensiva blålinjen.

Buffalo-Toronto 2-3

Den andra svenska superrookien Rasmus Dahlin kom inte med i poängprotokollet, men gjorde en ny bra insats i Buffalo. Det vimlade av svenskar på isen och en av dem avgjorde i förlängningen. Toronto-backen Calle Rosén slog in 3-2-pucken.

San Jose-Vegas 4-5 efter straffar

Ingen Erik Karlsson i San Joses backbesättning än, men han gjorde ett bejublat första framträdande inför hemmapubliken iförd San Joses tredjeställ (se det här: https://twitter.com/SanJoseSharks/status/1043697087727071232). Men han hade behövts i matchen också. Gästerna vände och vann nämligen, tack vare sina profiler från SHL. Oscar Lindberg reducerade både till 2-3 och 3-4. Han var ju tidvis utanför laget förra säsongen, men kan han få igång målskyttet igen ska han ha en ordinarie plats hela säsongen. Pierre-Edourad Bellemare tog matchen till förlängning med sitt 4-4 och matchen fick avgöras på straffar. I fjärde omgången avgjorde Erik Brännström, som nu anses vara mycket nära ett ordinarie backjobb i Vegas.

Max Pacioretty gjorde mål igen för Vegas.

Arizona-Anaheim 6-1

Arizona verkar fortsätta den fina trenden från slutet av förra säsongen. Nu gick laget fram till 6-0 efter två assist från nye lagkaptenen Oliver Ekman Larsson. Då tröstmålade Jakob Silfverberg för gästerna.

Tampa-Nashville 5-2

Här i Tampa blev det inga svenska målskyttar, men den som virvlade mest hos gästerna och ideligen spelade fram sina medspelare, det var Viktor Arvidsson. Glad över att Skellefteå vunnit sin tredje raka match i SHL spelade han inte bara fram till Nashvilles båda mål. Framspelningarna var också väldigt snygga. Vid 1-0 lurade han Anton Strålman och det blev en två mot ett-situation. Viktor skottfintade och la i stället över en macka till Calle Järnkrok, som direktsköt 1-0.

Vid 2-2 spelade Arvidsson in framför mål där Ryan Ellis bara hade att sätta dit kvitteringspucken. Strålman spelade i tredje perioden fram till Dennis Yans matchavgörande 3-2 innan hemmalaget avslutade med två mål i tom bur.

Detroit-Boston 4-3 efter förlängning

Axel Andersson, ytterligare en av alla unga svenskar som tagit för sig under försäsongsmatcherna, kvitterade till 3-3 och räddade matchen till förlängning. Nu spelade det ju ingen roll för storebror Jevgenij Svetsjnikov avgjorde efter 1.42 i overtime. 18-årige Axel kommer hem till Djurgården efter träningslägret.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.