Märkligt avslöjande kring Erik Karlssons tröjnummer

Foto: Maja Suslin

Det är något speciellt med Erik Karlssons tröjnummer 65. Här med trean John Klingberg vid All Star i januari.

Solsken

Kanonstart av Tavares

Ihop med Erik Karlssons flytt till San Jose var John Tavares klubbyte från New York Islanders till Toronto sommarens stora händelser. Tavares har fått en kanonstart, som understryker hur farligt laget kommer att bli den här säsongen. Kanadensaren har spelat två matcher och gjort två mål i båda.

Hattrick-Filip är redo

Redan i sina första match för säsongen slog Filip Forsberg till med ett hattrick. Han spelade med Ryan Johansen och med Kevin Fiala som tredjelänk när Nashville slog Florida med 5-3. Filip har ännu inte spelat ihop med Viktor Arvidsson, som verkar placeras ihop med Calle Järnkrok.

Vilka svenska talanger!

Det är inte bara Elias Pettersson, som förresten redan jämförs med Henrik Sedin (läs här: https://www.sportsnet.ca/hockey/nhl/canucks-elias-pettersson-showing-shades-henrik-sedin/), och Rasmus Dahlin, som levt upp till högt ställda förväntningar på försäsongen. Svenskar talanger som Isac Lundeström i Anaheim, Jakob Forsbacka Karlsson i Boston, Rasmus Asplund och Lawrence Pilut i Buffalo, Lias Andersson i New York Rangers, Adam Boqvist i Chicago och Erik Brännström i Vegas är andra unga svenskar som visat framfötterna under det pågående träningsspelet. Flera av dem kommer att ta platser i NHL redan i höst. Här är listan över alla svenskar på lagens träningsläger och de som skickats ner till farmarlag eller hem till Sverige: http://www.hockeysverige.se/2018/09/23/lista-fler-svenskar-far-lamna-nhl-klubbarna-han-aker-hem-till-sverige/

Vilde Bill och hans Vegas-trio

Elva poäng svarade Vegas-kedjan William Karlsson, Rielly Smith och Jonathan Marchessault för när Vegas slog Los Angeles med 7-2 i onsdags. Lagets vassaste formation från succésäsongen verkar bli minst lika vass den här. Ilja Kovaltjuk, tillbaks i NHL, gjorde förresten ett av LA:s tröstmål.

Märkliga siffrorna 6 och 5

Erik Karlsson kommer att fortsätta med 65 på ryggen i nya klubben San Jose. Han visades upp iförd nya tredjetröjan med numret före lördagens hemmamatch mot Vegas. Men medge att det är något märkligt med hans siffror. I alla fall i sista hemmamatchen för Ottawa, den där han plockade upp pucken efter slutsignalen. Motståndarlaget Winnipeg vann med 6-5. Med 65 sekunder kvar gjordes sista målet i matchen, Matt Duchene reducerade på pass från nummer 65 Karlsson. Efter matchen hade Ottawa -65 i målskillnad.

Cleveland Browns efter 635 dagar

Till sist också en riktig solskenshistoria, som inte alls handlar om hockey eller NHL. Men för alla er vars favoritlag bara förlorar och förlorar, ni kan glädjas med alla amerikanska fotbollsfans i Cleveland just nu. Förr eller senare kommer det en seger. I torsdags vann Cleveland Browns med 21-17 mot New York Jets. Detta efter att ha legat under med 14-0. Men när ordinarie quarterbacken tvingas bryta matchen med hjärnskakning vände allt. Nu var det ju heller inte bara vändningen från 0-14 till 21-17 som var anmärkningsvärd. Browns seger i NFL var nämligen lagets första sedan, håll i er nu, december 2016. Första segern på 635 dagar.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Hjärnsläpp och nu ska Ekblad ge igen

Först fick Montreals Max Domi hjärnsläpp och landade en knytnäve rakt på Aaron Ekblads näsa, trots att Florida-backen tydligt visade att han inte var intresserad av en fight. Det resulterade i ett brutet näsben och avstängning för Domi resten av försäsongen. Alldeles för lindrigt straff tyckte då Ekblad, som sa att de två får göra upp det nästa gång vi ses. Detta trots att Domi gråter ut i media och säger han är ångerfull.

Två mål efter taskigt mål

Jake DeBrusk gjorde två mål för Boston mot Calgary (seger 3-1) i Peking i onsdags. Men han försvann också ur matchen ett bra tag, för att återvända igen. Han hade nämligen dålig mage och var tvungen att uppsöka muggen.

363 minuter utan ordinarie mål

Tampa har på pappret ett av NHL:s mest offensiva lag. Men när laget började träningsspela i höst var måltorkan kvar från Conference-finalen i maj. När Mathieu Joseph gjorde tröstmålet mot Carolina i tisdags hade Tampa spelat 204 minuter och 5 sekunder utan att göra mål. Senaste innan var Ryan Callahans matchvinnande mål 33 sekunder in i period 2 mot Washington i match 5 19 maj. Då Joseph knappast är en av Tampas ordinarie spelare är det ännu mer upp till bevis för de som ska göra målen. Första målet av en ordinarie spelare fick Tampas fans vänta på till 4.18 in i träningsmatch fyra mot Nashville hemma i lördags (seger 5-2). Då kvitterade J.T. Miller till 1-1 efter Calle Järnkroks 1-0 snyggt framspelad av Viktor Arvidsson. Det var således 363 minuter och 45 sekunder utan ett mål från en av de ordinarie spelarna i Tampa.

Loui ska göra mål…

..och inte blocka skott. Efter fjolårets struliga säsong tvingas nu Loui Eriksson i Vancouver att vila en eller ett par veckor efter att ha täckt ett skott i matchen mot Edmonton.

16 kilo för tung – då fick han sparken

Tampa-backen Jake Dotchin, som spelat en hel del ihop med Victor Hedman, dök upp efter sommaren rejält överviktig. Upp mot 16 kilo för mycket och med ett kroppsfett på 25 procent ryktas det om. Det gillade inte Lightnings ledning, som nu vill bryta kontraktet. Dotchin har också en historia från fjolårets försäsong hängande över sig. Då fick han träna med laget, men stängdes internt av från alla försäsongsmatcher. Oklart varför.

Inte bra, men ingen jättepanik än

Ännu ingen William Nylander på Torontos läger för att spela ihop sig med laget. Han har ju ännu inte fått klart med en förlängning. Ingen hellyckad lösning, men kom också ihåg att Rickard Rakell och Hampus Lindholm väntade ända till 10 respektive 27 oktober innan de skrev på sina nya kontrakt med Anaheim.

Pinsamt lååååång konstpaus

Ottawas general manager Pierre Dorion sattes på pottan när han i en tv-intervju fick frågan vad han var mest optimistisk kring angående årets lag. Efter en av tv-historiens längsta konstpauser kom svaret: ”Vi är ett lag”. Ha skämskudden redo för här kan ni se det: https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=e9nxxf5z69c

Sötpotatis fällde världsmästaren

Nu har vi också fått veta vad det var Victor Rask skivade i köket när ett par fingrar kom i vägen, så han kan bli borta från Carolina i flera månader. Det var sötpotatis.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.