Anaheimstjärnan opereras – då hade svenskarna poängfest

Tampa. Corey Perry ska operera menisken i höger knä och blir borta minst fem månader. Efter det tunga beskedet gick svenskarna i Anaheim ut och hade en riktig poängfest mot LA. Det blev två mål och inte mindre än fyra assist.

Anaheim-Los Angeles 7-4

Anaheim vann LA-derbyt efter mål av Rikard Rakell och Jakob Silfverberg. Den senare har varit stekhet på försäsongen. nattens fullträff i powerplay var hans tredje. Han noterade också två assist mot LA. Även Hampus Lindholm, Isac Lundeström och Marcus Pettersson hade var sin assist. Lundeström fick återigen massor med beröm.

New York Rangers-New York Islanders 3-4 efter förlängning

Mika Zibanejad gjorde sitt första mål för säsongen och passade också på att göra sitt andra. Han hade även en assist. Men det räckte inte för Rangers.

Nattens match visar också på att det kommer att bli en rad svenska målvaktsdueller i slaget om New York den här säsongen. Robin Lehner vann matchen med sitt Islanders, men han behövde också bara göra 21 räddningar. Henrik Lundqvist hade en betydligt svettigare kväll i Madison Square Garden. Han tvingades till 32 räddningar, men inte ens det räckte den här kvällen.

Boston-Detroit 2-3

Gustav Nyquist bokfördes för ett mål och en assist, båda i powerplay när Detroit vann borta. Nyquist kommer säkerligen att bli ett viktigt vapen för Detroit i powerplay den här säsongen, både vad gäller hans spelsinne och förmågan att göra mål.

Pittsburgh-Buffalo 5-1

Alexander Nylander tröstmålade för Buffalo. Både Patric Hörnqvist och Carl Hagelin hade var sin assist för Pittsburgh.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.