Draftettan Dahlin målskytt i genrepet inför NHL-debuten

Tampa. Rasmus Dahlin fick skjuta sitt första mål i Buffalos tröja i genrepet iför kommande veckas NHL-premiär. Men ett gång svenskar fick också trista besked att de fick packa och ansluta till AHL-lag under fredagen.

Fredagens trista nyheter var att varken Lias Andersson eller Michael Lindqvist fick stanna kvar i New York Rangers. Speciellt Lias har haft ett mycket bra träningsläger. Det är dock inte det som är grejen. Filip Chytil och Brett Howden har gjort ett ännu bättre läger och nye Rangers-coachen David Quinn håller fast vid dem i nuläget. I det nybygge av laget som sker den här säsongen får de chansen först. Men Lias lär också få sina chanser.

Inte ens två raka VM-guld med Tre Kronor, en bra säsong i Växjö och en okej i KHL räckte för att Dennis Everberg skulle få göra comeback i NHL. Winnipeg valde att skicka ner honom till Manitoba Moose i AHL i stället.

Även förre djurgårdbacken Marcus Högström får inleda säsongen i AHL, sedan Calgary i natt svensk tid skicka ner honom.

New York Islanders-Buffalo 4-5

I genrepet inför sin NHL-debut kommande vecka fick draftettan Rasmus Dahlin göra sitt första mål i Buffalos tröja. Det betydde 3-1 i andra perioden och kom bakom svenske målvakten Robin Lehner. Hans backkollega Jake McCabe och Alexander Nylander fick assisten på fullträffen. Dahlin hade också en assist på ett av Jeff Skinners två mål och utsågs efter matchens till matchens tredje stjärna. Han har fått stort förtroende under lägret och visat han är mogen att ta det. Rasmus Dahlin är redo att göra sin NHL-debut.

– Det har varit en suverän försäsong. Jag har lärt mig så mycket. Både om vårt spelsystem och och hur motståndarna spelar, säger Rasmus till Buffalo News.

Robin Lehner inledde i Islanders mål, men efter tre mål på 14 skott fick han lämna plats för Thomas Greiss.

Pittsburgh-Columbus 6-7

Artemi Panarin hade en sådan där kväll. Han gjorde matchens två första mål och fick fart på sitt Columbus fram till en seger i en målrik tillställning, där han också plockade upp två assist. I Pittsburghs gjorde både Carl Hagelin och Patric Hörnqvist var sitt mål. Hagelin har sett bra ut på försäsongen och kan förhoppningsvis komma tillbaka efter en sämre säsong 2017-18.

Washington-Carolina 4-5 efter förlängning

Mästarna Washington har haft svårt vinna på försäsongen. Carolina har dock överraskat. Därför blev det också nu Carolina-seger, där Teuvo Teräväinen briljerade med ett mål och tre assist. Bland annat till landsmannen Sebastian Ahos avgörande i förlängningen. Den som fixade att det blev spe längre än 60 minuter var dock Washingtons André Burakovsky som sköt 4-4. Alexander Ovetjkin gjorde två av mästarnas mål.

Toronto_Detroit 6-2

Gustav Nyquist gjorde ett mål för Detroit och Pär Lindholm sitt första på försäsongen för Toronto. John Tavares fortsatte visa strålande form och svarade nu för sitt femte mål i väntan på att ligan ska dra igång på allvar.

Vegas-Los Angeles 2-0

I Las Vegas höll Marc-André Fleury nollan när gästernas från LA sköt 22 skott på honom. Målvaktsveteranen blir en lika viktig nyckelspelare för laget den här säsongen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.