Erik Karlssons första mål – men öppet bakåt i powerplay

Solsken

Bra genrep för Gabbe

Colorados lagkapten Gabriel Landeskog gjorde två mål och assisterade till ett natten till måndagen då Dallas besegrades på bortais med 6-5. John Klingberg hade två assist och Mattias Janmark en i Dallas. Patrik Nemeth assisterade ”Gabbe” till hans andra mål. Filip Forsberg och Viktor Arvidsson visade också fin form inför premiären. Filip med tre assist och Viktor med två när Nashville slog Carolina med 5-4 sedan Ryan Johansen avgjort i förlängningen framspelad av Filip.

Mycket Karlsson i Las Vegas

Tre Karlsson möttes i Las Vegas när hemmalaget slog San Jose med 5-2. Erik Karlsson sköt sitt första mål i hajtröjan. En snygg styrning i öppet mål i powerplay. San Jose fick sex pp-försök där Erik fick massor med speltid. I förstauppställningen en bit nere till höger i anfallszon som spelfördelare med Brent Burns på blå linjen. I andra uppställningen agerade Erik från blålinjen. Totalt spelade han 25.23, varav 8.42 i powerplay. Men laget hade också problem i powerplay och släppte in tre baklängesmål där. Karlsson/Burns framåt öppnar ytor bakåt. Vid två tillfällen var Pierre-Edouard Bellemare framme och spelade vaket fram till shorthandmål. De andra Karlsson då? Jo, William i Vegas hade en assist och 15.36 i speltid. Melker i San Jose fick spela 11.53 och syntes inte speciellt mycket i fjärdekedjan där också Marcus Sörensen huserade.

Carolina i Hartford-tröjor

Innan Carolina fick sitt NHL-lag var det baserat i Hartford med tilläggsnamnet Whalers. Deras dräkter var gröna med ett stort W och en valstjärt på bröstet. Nu återkommer tröjorna till NHL. I två matcher den här säsongen ska Carolina spela i Hartfords tröjor.

Kopplade av med football

Ett gäng Tampa-spelare kopplade av från träningslägret med amerikansk fotboll i måndags. Victor Hedman, Tyler Johnson, Ryan McDonagh, Ondrej Palat, Steven Stamkos, J.T. Miller, Braydon Coburn, Alex Killorn, Dan Girardi och Ryan Callahan såg matchen Tampa Bay Buccaneers-Pittsburgh Steelers tillsammans med 62 571 andra åskådare på Raymond James Stadium här i norra Tampa. Steelers vann med 30-27.

Premiärmatcherna

Äntligen drar säsongen i gång. Fyra matcher inleder på onsdag: Washington-Boston, Vancouver-Calgary, Toronto-Montreal och San Jose-Anaheim. Stanley Cup-mästarna mot svårspelade Boston, Elias Petterssons debut mot topptippade Calgary, även ett topptippat Toronto mot Kanadagrannen Montreal och så ett första Kaliforniaderby för Erik Karlsson.

Snabbguider till de fyra divisionerna

Med start i går söndag https://dagensnhl.com/2018/09/30/pacific-elias-pettersson-och-calgary-kan-bli-storsta-utropstecknen/ går jag igenom de fyra olika divisionerna. Pacific Division var först. De kommande dagarna kommer ytterligare tre där ni kan läsa vad som är mest intressant inför premiären.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Philadelphiaspelare i knarkhärva

Jori Lehterä misstänks för narkotikabrott i samband med att två kilo kokain ska ha spritts i och runt Tammerfors. Han har nekat till inblandning i polisförhör. Totalt är 23 personer misstänkta.

Nerskickade på slutet

Lias Andersson, New York Rangers, Dennis Everberg, Winnipeg, Adam Boqvist Chicago och de båda Torontobackarna Calle Rosén och Andreas Borgman skickades i sista stund ner till sina farmarlag.

Brian Gionta slutar

Efter 16 säsonger med spel i New Jersey, Montreal, Buffalo och Boston är nu karriären över för amerikanen, som blev blott den andre lagkaptenen i Montreal, som kom från USA. Brian Gionta gjorde 291 mål på 1 026 matcher och avslutade karriären med en säsong där han var lagkapten för USA:s OS-lag i Pyongchang. 2003 vann han Stanley Cup med New Jersey.

Galen start

Tredje periodens start var helt galen i mötet Montreal-Toronto i onsdags. Vid 2-2 spelade Montreal powerplay, men efter bara 16 sekunder spel i tredje skrinnade Mitch Marner över isen och sköt 3-2 för Toronto. Montreal försökte igen. Men bara 20 sekunder efter 2-3 var det dags igen. Nu var det Kaspari Kapanen som sköt 4-2 i boxplay. Montreal fortsatte försöka i powerplay och efter 1.16 av perioden lyckade David Schlemko få in pucken till 3-4. Tre mål på en minut varav två i boxplay och ett i powerplay. Det ni…

Dålig planering

Floridas två NHL-lag Tampa Bay Lightning och Florida Panthers lär verkligen känna varandra just nu. Deras tre sista träningsmatcher var mot varandra och när NHL startar här i Florida på lördag är det också ett möte mellan Tampa och Florida som står på programmet. Men att mötas fyra gånger på raken inom tolv dagar är väl usel planering av de som lägger spelschemat. Okej tre gånger i träningsmatcher för att spara respengar. Men då kunde man ju sett till att deras första möte var i början av november i stället.

Skyddade då – borta nu

Av de spelare Ottawa skyddade i Vegas expansionsdraft är nu fem trejdade: Mike Hoffman, Derrek Brassard, Kyle Turris, Dion Phaneuf och Erik Karlsson. Vidare så sattes Zack Smith, den spelare som varit längst i klubben, upp på waivers i veckan, vilket fick Matt Duchene att säga så här till The Athletic: ”Det är som en spark på pungen”. Fortfarande en hel del att jobba med i Ottawa uppenbarligen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.