Två målvaktskungar och åtta svenskmål

Tampa. Tolv matcher, åtta svenskmål och två blågula målvakter, som storspelade och utsågs till första stjärna i sina respektive matcher. Till det Rasmus Dahlins första poäng och Elias Pettersson vars poängsvit i NHL bara fortsätter. Det var en händelserik NHL-natt.

Elias Pettersson fick berätta om sitt fjärde mål i NHL i natt. han lär få berätta om fler.

Tampa-Vancouver 1-4

Elias Petterssons poängsvit i NHL är intakt. Han inledde målskyttet för Vancouver, som vände och vann här i Tampa. Därmed har Elias fyra mål och tre assist på sina fyra första matcher i ligan. Det var dock inget mål som kan kandidera till Årets snyggaste mål. Som så ofta slängde han sig fram i de heta situationerna och den här gången fick han pucken på sig efter skott från backen Derrick Pouliot och ställde Andrej Vasilevskij.

– Jag försökte ta ner pucken med magen. Förstod det skulle göra ont, men jag ville få ner den på klubban så jag kunde skjuta. Men den tog på vänster höft i stället. Det var en väldig tur, men jag tar det, berättade Elias för mig med ett stort leende efter segern, där de två sista målen kom i tom bur.

Elias berömde målvakten Anders Nilsson och tackade honom för segern. VM-guldhjälten från i våras motade 33 puckar och utsågs till matchens första stjärna i sin säsongsdebut. Det bör också nämnas att Alexander Edler var rinkens bäste back. Han överglänste Victor Hedman klart med sina åtta blockade skott och 25.34 i istid. Hedman stannade på 23.18. Båda hade tre skott var på mål.

Buffalo-Colorado 1-6

Rasmus Dahlin fick sin första NHL-poäng i natt. En assist till Nathan Beaulieus 1-3-mål. Matchens bäste svensk var dock Carl Söderberg i Colorado, som nu gjorde sitt tredje mål för säsongen.

New York Rangers-San Jose 3-2 i förlängningen

Marcus Sörensen inledde målskyttet med att snyggt dribbla sig igenom och göra mål på Henrik Lundqvist i San Joses boxplay. Hans första mål för säsongen, men därefter var det Henkes match. Efter 41 räddningar totalt och ett segermål i förlängningen av Brady Skjei vände Rangers och vann. Henke utsedd till matchens första stjärna givetvis.

Boston-Edmonton 4-1

Connor McDavid inledde med 1-0 innan förstakedjan och Joakim Nordström vände till seger. Jocke sköt 3-1, hans första mål i Boston. David Pastrnak, Brad Marchand och Patrice Bergeron gjorde de övriga.

New Jersey-Washington 6-0

Marcus Johansson bidrog med sitt första mål för säsongen till 3-0 när Stanley Cup-mästarna kördes över.

Montreal-Los Angeles 0-3

Adrian Kempe satte också sin första puck för säsongen. Montreal kan i alla fall se fram emot att Jacob de la Rose snart är tillbaks i spel.

St. Louis-Calgary 5-3

Alexander Steen gjorde 1-1, hans första för säsongen och hade ytterligare en assist. Mikael Backlund fick sätta slutresultatet på pass från Elias Lindholm. Backlunds första fullträff i höst.

Detroit-Toronto 3-5

Christoffer Ehn har lite i skymundan tagit en plats i Detroit. I natt kom också första poängen. En assist till Nick Jensens 1-0. Men Toronto vände givetvis efter ytterligare två mål av Auston Matthews. Han har nu gjort nio stycken i höst.

Pittsburgh-Vegas 4-2

För Stanley Cup-finalisterna Vegas fortsätter det att gå tungt. Nu gjorde Phil Kessel hattrick och det blev en ny förlust. Assist från William Karlsson, men vi väntar fortfarande på första målet från förra säsongens svenska skyttekung.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.