Robin Lehner i Tampa: ”Vi slarvade bort matchen”

Tampa. – Vi slarvade bort matchen, säger en besviken Robin Lehner efter att ha räddat 24 av Tampas skott när New York Islanders fick stryk med 4-2 i en riktigt bra match här i Tampa.

New York Islanders, i eran efter John Tavares, har varit ett av höstens skrällag så här långt. Under nye coachen Barry Trotz, som ju tog Washington till Stanley Cup-segern i juni, hade laget fem raka segrar fram till Montreal vann på straffar i måndags. Islanders leder ändå överraskande Metropolitan Division före Washington på 18 poäng.

Robin Lehner, som kom till laget från Buffalo efter personliga problem i somras, har haft en bra start i nya klubben, men inte spelat sedan 30 oktober.

–  Jag såg verkligen fram emot att få spela igen. Det var ett bra lag vi mötte, men det kändes bra för egen del. Skulle vilja få en chans till på första målet, där jag gjorde ett tekniskt misstag. Men jag kom in i matchen igen och gjorde några bra räddningar både i andra också tredje perioden. Det var en tajt match. Det var en 3-2-match, men vi skulle haft åtminstone en poäng, summerade Lehner sin och lagets insats.

Målet han talade om var Mathieu Josephs 1-1 en bit in i andra perioden. Anton Strålman spelade ut ur egen zon till Alex Killorn i mittzon. Han spelade fram till Joseph som kom med fart och åkte in i anfallszon till vänster. Där sköt han mellan benen på en back och Lehner lämnade sin högra sida öppen och där for pucken in.

Islanders hade första perioden, men då radade i stället Andrej Vasilevskij upp räddning på räddning. 35 till slut och återigen var han Tampas bästa spelare. Tampa kom igång i andra och vände på matchen då Steven Stamkos och Michail Sergatjev snyggt spelade fram J.T. Miller till 2-1.

John Bailey var Islanders man för kvällen. Han gjorde sina två första mål för säsongen och kvitterade efter 8.43 i tredje och det stod och vägde, även om hemmalaget hade mer puck och spelade tufft fysiskt. 3-2 med bara 1.26 kvar var strålande vackert där Yanni Gourde spelade till Nikita Kutjerov, som skottfintade och i stället spelade över till Tyler Johnson som bara hade att vinkla in pucken bakom Robin Lehner.

Stamkos fastställde slutresultatet i tom bur.

Islanders bästa chans att avgöra var i powerplay i början på tredje, när de fick spela fem mot tre i 1.13. Samma Tampa-mannar slet som galärslavar och fredade sitt mål i en bra bit över två minuter.

Strålman var en av dem och landade på 24.13. bara Ryan McDonagh med 24.44 hade mer speltid.

Får du betalt för övertiden nu när Victor Hedman är borta?

– Ja, det borde jag ha. Nej, han får komma tillbaka snart. Det var svettigt där, fast inte så jobbigt som man kan tro. Efter ett tag orkar man inte åka och jaga, så det blev en hel del att man stod still och då vilar man ju lite, sa han om det där boxplayspelet.

Skön inställning. Vila i ett så långt boxplay mot ett av de formstarkaste lagen i ligan.

Träffade Victor Hedman sedan han slängt några ord med Peter Forsberg efter matchen. Han lovade att han snart är tillbaka igen. Han tränade med laget i onsdags.

XXXXXXXXXXXXXXX

Vancouver fortsätter att överraska. På bortais körde de över Boston med hela 8-5. Trots de många målen registrerades bara Elias Pettersson för assisten på 8-4-målet. Nej, matchens svensk var i stället Loui Eriksson. Veteranen, får man väl kalla göteborgaren numera, gjorde två mål och assisterade till ett. Bo Horvat var ännu värre med två mål och två assist.

När Arizona föll med 5-4 i förlängningen i Philadelphia gjorde Oliver Ekman Larsson sitt andra mål för säsongen. Han assisterade också till ett av de två shorthandmålen när Arizona gick fram till en 4-2-ledning. I tredje perioden räddade dock hemmalaget förlängning, bland annat efter ett mål Oskar Lindblom assisterade till.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.