Trots Victor Hedmans drömmål i comebacken föll Tampa

Tampa. Victor Hedman var tillbaka i Tampas lag efter sju matchers frånvaro och i andra perioden svarade han för ett drömmål, där han åkte från mål till mål innan han avslutade. Ottawa gjorde dock en strålande tredje perioden och vände 2-4 till seger 6-4.

Tampa slet hårt på Anton Strålman under Victor Hedmans frånvaro. Därför fick Strålman ledigt i lördagens hemmamatch mot Ottawa, då åter Victor var med i laget.

Victor visade sin skicklighet då han bara 39 sekunder in i andra perioden kvitterade till 2-2 i powerplay. Och på vilket sätt han gjorde det sen.

Ottawa bröt och skickade en lång, elakt studsande puck mot Andrej Vasilevskij som avvärjde och skickade ut pucken till Victor, som rundade egna kassen och tog fart ut genom mittzon. Men han stannade inte och vände för att passa någon forward som kom med fart. Så som inspelen brukar se ut i powerplay

Nej, Victor bara fortsatte in och anfallszon på höger sida. Han skar in mot mitten och tog sig elegant mellan två Ottawaspelare och var plötsligt fri med Craig Anderson. Han sköt ett snabbt handledsskott, som ledade sig in bakom Ottawamålvakten.

Vilken fantastisk comeback med ett mål efter en soloräd från eget mål.

–  Man får ta vara på de lägen man får. Jag hittade en öppning och hade kanske lite tur på skottet, men det var en skön känsla att se den gå in, sa Victor efter matchen, måttligt entusiastiskt eftersom Ottawa vann.

Det var en konstig match med flera olika ansikten. Tampa startade i vanligt ordning trögt. Det tog Ottawa vara på och tog ledningen med 2-0. Mathieu Joseph, Tampas bästa spelare, reducerade på matchens första soloräd innan Victor kvitterade i början på andra. Det var Tampas bästa period. Braydon Coburn gav hemmalaget ledningen på ett höstlöv från blå innan Joseph gjorde sitt andra.

Inget talade för Ottawa i det läget, men som så många gånger tidigare slutade Tampa spela försvarsspel. Det i kombination med att Ottawa var duktiga på att få in puckarna framför mål och att Vasilevskij för en gångs skull släppte en hel del returer bidrog till att matchen sensationellt vände ytterligare en gång.

–  Deras första i tredje var ju lite otur. Pucken studsade hit och dit. Vi hade ju chanser vi också, men de kunde kunde vända på det i slutändan. Man kan inte vinna alla. Men det är klart har man ledningen med två mål hemma, ska man kunna säkra hem det. Det är det vi måste göra, fortsatte Victor sin analys och höll även fram Ottawas spel:

– De var duktiga på att få puckar på mål och ska kaos där. Vi hade behövt vara starkare där. Tycker vi var det i andra, men överlag hade vi behövt hjälpa Vasi lite bättre.

Han tyckte dock det var kul att vara tillbaka igen i laget efter skadan på överkroppen, som han fick mot Vegas 26 oktober.

–  Det var kul att vara tillbaka. Hade önskat det skulle sluta på ett annat sätt, men det var skönt att vara tillbaka och det kändes bättre ju längre matchen gick, summerade han sina 22.23 i speltid.

Nu väntar en turné med fyra bortamatcher mot Buffalo, Pittsburgh, Philadelphia och Nashville.

XXXXXXXXXX

Mattias Ekholm avgjorde i förlängningen när Nashville slog Dallas, som saknade John Klingberg, borta med 5-4 i förlängningen och gick därmed om Tampa som det lag som tagit mest poäng. Både Filip Forsberg och Viktor Arvidsson hade var sin assist också.

Alexander Wennberg hittade äntligen rätt och gjorde sitt första mål för säsongen. Det var viktiga 4-3 i boxplay mot New York Rangers. Mika Zibanejad hade inlett målskyttet i matchen, som dock fick avgöras på straffar. Zibanejad gjorde mål där också och Rangers kunde vinna med 5-4, trots att Henrik Lundqvist inte spelade.

Patric Hörnqvist sköt 3-0 när Pittsburgh slog Arizona med 4-0.

William Karlsson gjorde sitt fjärde mål för säsongen fram till 4-3 i powerplay i Montreal. Hemmalaget vände dock och vann med 5-4över Vegas. Förre Vegas-spelaren Tomas Tatar avgjorde. Karlsson hade två assist också.

I eftermiddagsmötet i Buffalo mellan draftettan Rasmus Dahlin och rookiekungen så här långt Elias Pettersson var det Rasmus som vann. Dels gjorde han två assist, mot Elias noll poäng och dels vände Buffalo och vann med 4-3 efter straffar. Johan Larsson var en av de bättre i segerlaget. Loui Eriksson gjorde mål igen och hade även en assist.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.