Marcus Sörensen avgjorde matchen på 13 sekunder

Tampa. Vilken match han gjorde Marcus Sörensen. Det var som det glödde om hans skridskoskenor när han vände på matchen till seger med 5-4 för San Jose mot Nashville. Assisten till Joe Thorntons historiska 400:e mål satt som pricken över i:et och avgjorde.

26-årige Marcus Sörensen, från Södertälje, har haft en riktigt stark höst. En trend han underströk ytterligare med ett mål och två assist tidigt i morse svensk tid.

Han inledde målskyttet med 1-0 efter drygt fem minuter. Hans tredje mål i höst.

Sedan vände han matchen i tredje perioden.

På 13 sekunder.

Först spelade han snyggt fram till Joe Pavelskis direktskott till 4-4 efter 13.05.

Direkt efter nedsläpp flög han fullkomligt in i anfallszon och den här gången kom det målgivande passet från Sörensens klubba till Joe Thornton, som sköt sitt tredje mål för säsongen. Då stannade matchklockan på 13.18.

Men det var inte bara veteranens tredje mål för säsongen. Det var också det som blev det matchvinnande målet efter en svängig match. Efter Sörensens första mål gick hemmalaget fram till 3-0 i första perioden. Andra perioden var Nashvilles och Filip Forsbergs. Först assisterade Filip till 1-3 och sedan gjorde han både 2-3 och 3-3 själv. Hans elfte och tolfte mål, vilka också förde upp honom i ledningen på svenska skytteligan. Han är ett före Gabriel Landeskog nu.

Nashville såg helst klart ut som vinnare då de också tog ledningen med 4-3 en bit in i tredje perioden. Det var då Marcus Sörensen fick fart på sina skridskor på allvar och avgjorde matchen rekordsnabbt. Erik Karlsson hade också en assist till 2-0 i powerplay.

– Det var rätt cool. Jag är glad för hans skull. Det är en stor spelare. Vi har mer och mer lärt känna varandra och hur vi spelar på isen. Jag tycker vi hittar varandra bra nu, konstaterade Marcus till NBC.

För Thornton var det inte heller bara det matchvinnade målet. Det var också hans 400:e mål i ligan.

Han blev därmed den blott sjunde spelaren i ligans historia som spelat 1 500 matcher och gjort minst 400 mål och 1 000 assist. De andra är Jaromir Jagr, Mark Messier, Gordie Howe, Ron Francis, Steve Yzerman och Ray Bourque. Joe Thornton har nu på 1503 matcher svarat för 400 mål och 1 032 poäng.

XXXXXXXXXX

André Burakovsky har haft en tuff start på säsongen, men i natt kom hans andra mål och av bara farten också en assist. han blev matchens andra stjärna då Washington slog formstarka Minnesota borta med 5-2. Nicklas Bäckströms assist gjorde att han gick upp i ledningen på svenskarnas poängliga. han har nu 20 poäng. En före Gabriel Landeskog.

Andreas Johnsson gjorde också sitt andra mål för säsongen, när Toronto bortaslog ligans jumbo Los Angeles med 5-1. Pär Lindholm hade också en assist i vinnarlaget. Hemmalagets tröstmål gjorde av Adrian Kempe.

Nattens spelare var dock Taylor Hall. När hans New Jersey besegrade Pittsburgh med 4-2 hemma gjorde han två mål och assisterade till de två andra.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.