Jesper Bratt gör mål igen – nära bli matchvinnare i natt mot Florida

Tampa. Mål två dagar i rad och nära att bli matchvinnare i natt. Jesper Bratt har kommit igång efter sin oturliga skada inför NHL-premiären i Sverige. Det behövs för New Jersey har ett riktigt tungt november.

New Jersey var ett sensationslag förra säsongen. Taylor Hall fick priset som NHL:s mest värdefulle spelare och en rad unga spelare klev in och tog för sig direkt. En av dem var Jesper Bratt, som kom direkt från allsvenskt spel med AIK till att göra mål i sin NHL-debut.

Men inför årets premiär skadade han sig ju olyckligt i Göteborg. På en träning inför mötet med Edmonton i Scandinavium träffades han av en puck i ansiktet, som slog av käkbenet.

Jesper kom tillbaks först för ett par veckor sedan och i söndags kom första målet. I natt styrde han in 3-2 borta mot Florida med 8.33 kvar av matchen. Men hemmalaget kom tillbaka, kvitterade och avgjorde i förlängningen genom Mike Hoffman. New Jerseys tionde förlust i november.

Vid läget 1-5 borta mot Tampa i söndags bröt New Jersey och kom i en snabb spelvändning. Jesper förde upp pucken, kom in i zon till vänster och sköt ett hårt slagskott förbi Louis Domingue.

Hur var det att göra mål igen?

– Jävligt skönt. Skönt att äntligen få in den efter vad var det sjunde-åttonde matchen. Även om jag känt man spelat ganska bra är det ändå en självförtroendeboost när man får sätta första. Det släpper lite från axlarna, säger Jesper och ser ändå nöjd ut efter förlustmatchen.

Du fick på en bra träff där.

– Brukar väl inte ta de där skotten. Men jag kände nu att det var några matcher sedan det hände, så det vara bara att dra på en. Det blev bra. Den här gången.

Men som lag har New Jersey det tungt. November har varit en dålig månad efter en förhållandevis bra start i oktober. Laget har bara vunnit fyra matcher den här månaden, varav två mot Pittsburgh. Bara den och 3-0 på Philadelphia matchen efter är de enda segrarna i rad.

Före det hade New Jersey 6-18 i tre raka matcher mot de kanadensiska lagen Ottawa, Toronto och Winnipeg.

– Har varit ganska många matcher nu där vi spelat ganska bra. Vi har hållit oss till det spel vi vill spela. Men sedan har vi kommit in i en period där pucken inte riktigt studsar våran väg. Det har varit tufft för oss att få med oss de där två poängen, som vi kanske fick förra säsongen, säger Jesper.

– Men det är bara att jobba vidare. Det går inte hundra en hel säsong. Man har sina dippar. Vi får hoppas vår dipp är nu i början på säsongen, så vi kan fortsätta jobba på det vi gör bra.

Under frånvaron kunde Jesper inte äta riktig mat under en lång period. Han tappade i vikt, men nu är han tillbaka igen och kan till och med tugga kött igen.

Spel- och styrkemässigt, är du tillbaks där du var inför säsongen tycker du?

– Ja, men det tycker jag. Vi har haft ganska många matcher nu där det gått bra för Mackan och Zacha och mig. Vi har fått till det. Släppte ännu mer nu efter att jag fått en balja, Mackan har haft några matcher med poäng och Pavel hade fyra mål på tre matcher där ett tag, så jag tycker väl ändå vår line har skött sig bra. Tycker vi är på väg att få ihop något riktigt bra den här säsongen.

Den svensktjeckiska kedjan där Jesper spelar med Marcus Johansson och Pavel Zacha var New Jerseys bästa mot Tampa, med totalt åtta skott på mål. Förutom målet var också Jesper Bratt den som sköt flest skott på mål i sitt lag. De fick också mest speltid och skapade chans på chans på slutet av matchen.

Mot Florida spräcktes kedjan eftersom Marcus Johansson inte kunde spela beroende på en underkroppsskada. I stället fick hete Bratt chansen med Taylor Hall och Nico Hischier. Återigen var Bratts formation den bästa i laget. Det var också Hall som låg bakom Jespers mål i natt. Hall passade bak till Sami Vatanen, som sköt och Bratt styrde framför James Reimer.

Hur skönt är det att spela hockey igen?

– Fruktansvärt nice. Sa det till mig själv i bussen på väg hit, att fy fan va glad man är att få sitta på den här bussen och spela match här. Det var ett par matcher i slutspelet i fjol som man fick sitta på läktaren och så första matchen i år likadant. Jävligt kul vara ute på isen och lira ikväll. Man är också mycket gladare varje morgon att komma till rinken för att träna när man vet att man ska spela match.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.