Anders Nilsson räddade 45 skott under rekordjämn NHL-natt

 

Tampa. Lag som har fått upp lukten av slutspel ger allt för att nå spel efter serien. De som känns säkra på slutspel slipar på försvarsdetaljer. Då blir det många ganska målsnåla matcher. Som i nattens omgång där inte mindre än åtta av 14 matcher avgjorde efter 60 minuters spel.

Så var det här i Tampa där hemmalaget, som haft svårt med målskyttet efter ledigheten, spelade 0-0 mot St. Louis efter 60 minuter. En bra 0-0-match där två mycket bra lag mätte sina krafter och där målvakterna Andrej Vasiljevskij och Jordan Binnington storspelade med 39 respektive 32 räddningar. Då avgjorde gästernas Brayden Schenn med blott 59 sekunder kvar och tog därmed laget upp på en av wild card-platserna från väst. Anmärkningsvärt då laget vid årsskiftet var tio poäng från en chans till slutspel. Trist också för Tampas lagkapten Steven Stamkos som fylld 29 år men inte fick fira med varken mål eller seger.

Adrian Kempe gjorde mål för andra matchen i rad och bidrog till att Los Angeles vann på straffar i Philadelphia. Det betydde i sin tur att Flyers segersvit på åtta raka matcher bröts. För Adrian var det säsongens sjunde mål.

William Karlsson sa till mig i tisdags här i Tampa att han inte var orolig för att målskyttet från hans klubba inte var uppe i samma nivåer som fjolårets succésäsong. Men han slog till med både mål, hans 17:e för säsongen, och assist när Vegas vann med 4-3 i Detroit. Williams mål var ett hans lättaste i tom bur efter klapp-klapp-spel med Paul Stastny. Svensken utsågs också till matchens första stjärna. Gustav Nyquist inledde målskyttet med sitt 13:e mål.

Matchens lirare när Ottawa slog ligans strykgäng just nu Anaheim, var också svensk. Anders Nilsson tog alla 45 skott han fick på sig när Ottawa vann med 4-0. För Anaheim var det nu sjätte raka förlusten.

Chicago slog Vancouver med 4-3 sedan lagkapten Jonathan Toews avgjort i förlängningen. men det var Elias Petterssons 25:e mål som såg till att Vancouver i alla fall fick en poäng. Han gjorde 3-3 med 1.52 kvar i powerplay. Därmed blev han snabbaste rookie till 25 mål sedan en viss Alexander Ovetjkin 2005-06.

Joel Eriksson-Ek gjorde sitt tredje mål för säsongen men det räckte inte när Edmonton vann med 4-1. Eriksson-Ek fick ändå utmärkelsen matchens tredje stjärna.

Marcus Pettersson sköt sitt första mål i Pittsburgh-tröjan till 2-2 och såg till att matchen gick till förlängning. Där avgjorde dock hemmalaget Florida.

André Burakovsky inledde målskyttet när Washington hemmaslog Colorado med 4-3 sedan Alexander Ovetjkin spelat fram tvåmålsskytten Jevgenij Kuznetsov till avgörandet i förlängningen. Gabriel Landeskog assisterade till två av Colorados mål och är nu fyra poäng bakom svenske poängkungen Elias Lindholm.

Viktor Arvidsson blev åttonde svenske målskytten i natt när han gav Nashville ledningen med 2-1, med sitt 22:a mål, fram till seger med 3-2, också den i förlängningen, mot Dallas. Ryan Johansen avgjorde

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.