Då fick Victor Hedman panik trots att hans lag totaldominerar i NHL

På väg mot Art Ross Trophy, Nikita Kutjerov. 27 mål och 67 assist hittills.

Solsken

Kutjerov

Först till 90 poäng och med raska skär mot 100. Fyra poäng i tisdags mot Calgary, fyra i torsdags på Dallas och två mot Montreal i lördags. Nikita Kutjerov har gjort 27 mål och 67 assist på 59 matcher och leder överlägset NHL:s poängliga.

Vasilevskij

Tampas målvakt Andrej Vasilevskij har nu tvåa raka nollor. Det är 18 totalt och därmed gick han förbi Ben Bishop vad gäller klubbrekordet. Efter senaste nollan, mot Montreal i lördags, var han mäkta stolt över att ha passerat Bishop. I övrigt är Vasy femma vad gäller antal vinster i NHL, trea i räddningsprocent och han leder vad gäller räddningar. Han är också sista utpost i ligans nästa bästa boxplaylag. Kan man säga att Vasy är storfavorit till Vezina Trophy nu?

Tampa

Tampa Bay Lightning är 15 poäng före Calgary, det lag de körde över med 6-3 i tisdags. Senaste förlusten kom 30 januari direkt efter ledigheten, då Pittsburgh vann med 4-2. Därefter har laget nio raka matcher där det är obesegrat efter 60 minuter. Vegas har en seger på straffar och St. Louis en med 1-0 i förlängningen.

Het Kane

Okej, tvåan i NHL:s poängliga Patrick Kane, han som jagar Kutjerov, är rätt het han också just nu. Chicagostjärnan har gjort poäng i de 17 senaste matcherna fördelat på 13 mål och 24 assist. Amerikanen har gjort poäng i 26 raka matcher, men poängskörden den här gången är så mycket bättre. Redan. Han har alltså 37 poäng på de senaste 17 matcherna. Nästa chans att förlänga sviten redan i dag måndag då Chicago gästas av Ottawa.

Gabbe bakom bruten svit

Gabriel Landeskog var bästa spelare på isen, och sköt även sitt 30:e mål för säsongen, när Colorado äntligen bröt sin förlustsvit efter åtta raka torsk. Colorado slog Winnipeg, som har det ganska tungt just nu. Men målet blev enda poängen för Landeskog i veckan och räckte inte för att knapra ifatt på svenska poängkungen Elias Lindholms ledning. Elias hade en strålande vecka med ett mål och fyra assist. Totalt leder han svenska poängligan på 66 poäng mot Gabbes 58.

Äntligen Erik!

Efter att ha missat nio matcher med en ljumskskada var Erik Karlsson tillbaka i San Jose i lördags. Det blev en assist för Erik, men saknaden har inte varit jätte stor i San Jose. Laget har nämligen nu 13 matcher i rad med poäng, efter  tolv segrar och en förlust.

Vilken drömdebut för Boyle

Ny tränare i form av general managern Bob Murray, som aldrig har coachat ett lag och ny målvakt där Kevin Boyle gjorde sin första start i NHL. Då äntligen kom vändningen för hårt prövade Anaheim. Boyle räddade alla 35 skott han fick på sig och Jakob Silfverberg gjorde matchens enda mål. Seger med 1-0 för Anaheim mot Vancouver kom efter sju förnedrande nederlag. Men det varade inte så länge. Redan matchen därefter vann Boston med 3-0. Allt som vanligt igen, eller? För i natt slog Anaheim Stanley Cup-mästarna Washington hemma med 5-2. Två mål från Silfverberg, som nu gjort 15 och nämns som en som kan få byta klubb inom en snar framtid. Ryan Miller blev samtidigt den vinstrikaste amerikanske målvakten genom tiderna med 375 segrar.

Tio raka för St. Louis

Tampa har som sagts ovan en ruskigt bra form just nu, men frågan är om inte St. Louis är ännu värre. Målvaktssensationen Jordan Binnington gjorde 31 räddningar i natt mot Minnesota och St. louis vann med 4-0. Tionde raka segern och plötsligt är laget som vid årsskiftet var tio poäng från slutspel, nu på en ganska säker tredjeplats i Central Division.

Storslam för Johan Larsson

Buffalos Johan Larsson är född och uppväxt i en liten by som heter Lau på Gotlands östkust. VM-guldet med Tre Kronor i våras gav honom en ny utmärkelse då han också utsågs till Årets gotlänning 2018. Pricken över i:et kom när öns största tidning Gotlands Tidningar tillsammans med Gotlands Idrottsförbund delade ut sin guldmedalj till den som gjort den bästa sportprestationen. VM-guld i hockey smäller högt på Gotland och Johan tog hem den utmärkelsen också. Här får han veta att han vunnit GT-guldet mitt under Idrottsgalan i Visby: https://www.msn.com/sv-se/nyheter/watch/vinnaren-av-gt-guldet-%C3%B6verraskas/vp-BBTGlLE

Han intervjuas av Magnus Ihreskog, som en gång tiden efterträdde mig på GT.

Carolina firande – med baseboll

Carolina är bästa laget i NHL efter årsskiftet. Laget har vunnit 15 av sina matcher i år under en säsong när laget gjort sig känt för sina firanden efter segrar. En i veckan inspirerades av baseboll. Se här: https://www.mlb.com/cut4/hockey-team-celebrates-win-with-baseball-on-ice/c-304036660

En som dock inte gillar Carolinas nytänk är hockeykommentatorn Don Cherry, ni vet han i de färgrika clownkostymerna och hans som gnäller på det mesta. I vanlig ordning öste han galla över Carolinas kreativa firande under lördagens traditionella Saturday Night Hockey från Kanada. ”För mig är de töntar” konstaterade Don. Hör hela hans fördömande här: https://twitter.com/sportsnet/status/1096947816977584128?s=12

Som motvikt kan ni läsa vad svenske hockeykommentatorn Erik Granqvist twittrade om det här: https://twitter.com/ErikGranqvist/status/1097112321988718592

Eddie Läck, som tidigare spelat i Carolina, tvittrade detta: https://twitter.com/eddielack/status/1097301917200314368

Get-fylld hemkomst efter mötet med Stenis

Ingemar Stenmark sladdar in i den här NHL-bloggen. Vad var oddsen på det? I alla fall fick den amerikanska alpina stjärnan Linsey Vonn till slut träffa sin stora idol i samband med VM i Åre, som ju blev hennes sista. Vid hemkomsten hade henne pojkvän, Nashville-backen P.K. Subban, ordnat med en speciell hemkomst på get-tema. Greatest of All Time, Goat, kallas de ju här i USA. P.K. ville understryka det med getter av olika slag bland allt annat välkomnande. Här kan ni se när Linsey kommer hem och möter get efter get: https://twitter.com/pksubban1/status/1095383459483340800?s=12

Men sedan var Subban rätt slak

Några timmar efter Linsey Vonns hemkomst la hon själv ut en liten film på en utslagen pojkvän: https://twitter.com/lindseyvonn/status/1095715602579238912

Maratonträning för Sedinarna

Visst har Daniel och Henrik Sedin lagt av med hockey och enligt Daniel saknar de inte hockey speciellt mycket. Träningen har de dock inte lagt av med. De kör sex dagar i veckan, numera mest löpning. Målet? Ett maratonlopp.

Sista matchen i Brooklyn

New York Islanders vann med 5-2 mot Edmonton. Det var lagets sista match i grundserien för säsongen i BarclaysCenter. Nu blir det anrika och uppfräschade Nassau Coliseum på Long Island resten av säsongen.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatiorvarning

Tummen ner för Pastnak

Bostons skyttekung (31 mål mot tvåan Brad Marchands 22) David Pastrnak blir borta minst en dryg vecka till. Då blir det ny koll, efter en freakskada förra veckan. Pastrnak var på en sponsormiddag och när han skulle åka hem ramlade han på väg att skaffa sig en taxi. Han föll så olyckligt att han skadade vänster tumme.

Tungt för Nashville

När Vegas slog Nashville med 5-1 i lördags var det Predators fjärde förlust på de senaste fem matcherna. Oscar Lindberg bidrog till segern med mål för andra matchen i rad. ”Vi spelar absolut inte bra. Vi kommer inte till i vår forechecking eller nånting. Vi åker för lite skridskor både framåt och hemåt. Det är alldeles för dåligt”, sa Viktor Arvidsson till Svenska Fans efter matchen. Laget har haft en hel del skador, men på slutet förstärkt med både store och rutinerade Brian Boyle, samt Cody McLeod. Rykten säger också att ytterligare nya spelare är på väg in.

Åtta tänder for ut

Aj, aj, aj. För Calgarys James Neal blev mötet med Vancouver smärtsamt. En närkamp fick det att rassla rejält av utslagna tänder. Neal förlorade nämligen inte mindre än åtta stycken från Alex Biegas klubba. Det smärtade säkert också James att Jacob Markström storspelade och gjorde 44 räddningar när Vancouver vann med 4-3 efter straffar.

”Jag tyckte han dök”

Jevgenij Malkin fick en match avstängning när han vilt svingade klubban mot Michael Raffl. Österrikaren föll som en fura till isen för att markera hur det hade kunnat gå. För som tur var träffade inte Malkins klubba. NHL ville ändå markera att det sättet att använda klubban hör inte hemma i ligan. Ryssen torskade därmed lön på 51 075 dollar. Till saken hör också att Raffl strax innan crosscheckade Malkin fult i nacken. Malkins kommentar: ”Jag tyckte han dök.” Här kan ni här Malkins kommentar: https://twitter.com/ginoredatsn/status/1096165985457967106?s=12

Då fick Victor Hedman panik

I första pausen Tampa-Montreal i lördags var det dags för en ny duell mellan svenska kockarna Victor Hedman och Anton Strålman på mediakuben. Den här gången handlade det om det mest svenska i matväg, sett med amerikanska ögon – köttbullar. Hedman fick panik på slutet och gjorde sina stora som italienska köttbullar. Anton vann och Victor varnade domaren för att äta dem. ”De är inte genomstekta” erkände Victor.

Svenska kockarna Victor Hedman och Anton Strålman i Tampa Bay Lightnings kök.

Resultatet. Speglar väl skillnaden i storlek på isen också. Victors klart större, mer som små hamburgare. Segern till Anton.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.