Victor Hedman: ”Tufft, men vi nådde inte upp till vår standard”

Tampa. Det var Exit-day igår. Mindre än 48 timmar efter chocken i Columbus och storfavoriterna Tampa Bay Lightnings utträde ur Stanley Cup-slutspelet 2019. För att understryka det extra att det redan nu är sommarlov bjöd Tampa på en av årets hittills varmaste dagar med 33 grader och gassande, verkligen gassande, sol.

väskor.jpeg

Tampa Bay Lightnings rekordsäsong 2018-19 är nedpackad.

Alla spelarna kommer in till omklädningsrummet för ett sista möte inför sommaren. Materialarna får sina bonusar från spelarna och det sista praktiska ska fixas. Det pratas inte mycket om vad som varit utan man ser framåt, först mot en skön sommaren och i fjärran en ny NHL-säsong som ska föda nya hopp om att det ska gå hela vägen den här gången.

Klädkoden är annars strikt i NHL. Men den här dagen släntrar spelarna med hängande huvuden in i t-shorts, shorts, kepsar och flipflop. Till och med coachen Jon Cooper kommer i ett par skor mer avsedda för en sandig strand än ett omklädningsrumsgolv.

cooperlegs.jpeg

Jon Coopers flipflop.

cooper.jpeg

Tampacoachens avslappnade stil med 33 grader utanför arenan.

General managern Julien BriseBois inleder med att erkänna besvikelsen och att Columbus var ett bättre lag. Han erkänner också att det inte finns en enda förklaring till fiaskot. Ja, han använder inget det ordet, men det gör jag. BriseBois menar i stället att det var en kedja av orsaker till att det blev som det blev.

Cooper går lite längre och pekar på en viss ”arrogans” i anfallsspelet i de två sista perioderna i match 1. Den där Columbus vände 0-3 till 4-3 och fick viktiga 1-0 i matcher.

”Det gav dem momentum” håller också lagkapten Steven Stamkos med om.

En efter en kommer spelarna skamsna in och ställs framför kameror och mikrofoner i förgäves försök att försöka förklara det oförklarliga. Nikita Kutjerov konstaterade bara helt enkelt att de hade behövt spela bättre.

Han fick också frågan om hans avstängning i match 3 hade varit en läxa för honom. Kutjerov spände ögonen i reportern som frågade och svarade bara: ”Nej”.

byxor.jpeg

Victor Hedmans brallor och en av Anton Strålmans bortatröjor, det var det enda som hängde kvar i omklädningsrummet.

Victor Hedman spelade inte de två sista matcherna. Det gjorde inte nederlaget enklare precis. Nu ska han vara kvar till i slutet av maj för att behandla den skada han drabbades av och som han inte vill berätta vad det är.

Här är Victors egna ord om serien mot Columbus och känslorna kring att inte kunna vara med på isen. Först på engelska och sedan på svenska:

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.