Bostons spelare från Europa tog laget till Conferencefinalen

Tampa. Bostons europeér tog laget till Conferencefinal. Eller var det Columbus som sköt Boston dit efter att ha träffat målramen vid inte mindre än fyra tillfällen?

Columbus gjorde en sista kraftansträngning för att hålla Stanley Cup-drömmen levande. Sedan lagets defensiv höll Bostons topptrio Patrice Bergeron, Brad Marchand och David Pastrnak poänglösa i de tre inledande matcher och tog ledningen med 2-1 i matcher, vände trion på matchserien i match 4 och 5. Nu i match 6 lyckades Columbus återigen få trion poänglös av isen.

Men då klev andra målskyttar fram. David Krejci, som gjort sitt bästa slutspel hittills, gjorde 1-0 och då hade klockan passerat halva matchtiden.

I tredje perioden, strax innan mitten, satte Marcus Johansson oerhört viktiga 2-0. En puck Sergej Bobrovskij inte riktigt fick tag på.

Strax efter satte David Backes spiken i kistan med sitt första mål i årets slutspel fram till 3-0.

En tjeck, en svensk och en amerikan således som målskyttar. Ändå var det en finländare som var Bostons stora matchvinnare. För det var inte alls så att Columbus var utspelade. Hemmalaget vann skotten med 39-29, men de hade Tuukka Rask emot sig. Rask tog allt. Men i alla dueller med finländaren visade det också att Columbus har problem att göra mål. Bara elva fullträffar på sex matcher räcker inte som komplement till den strålande defensiven.

Nu ställs Boston i Conferencefinalen mot Carolina. Kul för Marcus Johansson och givetvis Joakim Nordström också. Men jag tänker främst på Marcus, som var en av Washingtons bästa spelare när han offrades för lönetaket. Efter en strulig tid med skador i New Jersey, men också i Boston, är han nu i ett kanonläge att få spela sin först Stanley Cup-final. Det är skåningen sannerligen förtjänt.

Columbus gick all in i vintras för att få bra nya spelare när fortfarande ryssarna Bobrovskij och Artim Panarin fanns kvar i laget. Satsningen räckte för att slå ut suveräna President’s Trophy-vinnarna Tampa och pressa Boston till en sjätte match.

Men vad händer nu i Columbus? Båda ryssarna lär försvinna och hur blir det med Matt Duchene?

Alexander Wennberg är nästa frågetecken. Han och coach John Tortorella är inte alls över ens om hur stockholmaren bäst ska användas. Wennberg var återigen petad i natt, nu till förmån för Markus Hannikainen, som spelade sin första slutspelsmatch.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.