Gabriel Landeskog fick sista ordet och fixade en Game 7 i San Jose

Tampa. Marc-Edouard Vlasic var inte bara med och plockade ner Colorados fuktade förstakedja med Nathan MacKinnon, Mikko Rantanen och Gabriel Landeskog. Den defensiva specialisten stack fram och bidrog med två mål när San Jose hela tiden kvitterade när Colorado tog ledningen i nattens match 6.

Men en frustrerad Landeskog fick sista ordet. Efter 2.32 i förlängningen satte han segermålet till 4-3, vilket betyder att serien nu kommer att avgöras i en Game 7.

Det var många svenskar i framträdande roller i matchen med inte mindre än fem svenskpoäng. Men fram till Landeskogs avgörande mål var det J.T. Compher som var hemmalagets stora hjälte i Denver. Han spelade fram till första målen en bit in i andra perioden. Vlasic svarade framspelad av Gustav Nyquist och Timo Meier.

2-1 gjorde Compher själv, nu snyggt serverad pucken av Carl Söderberg. Men bara dryga minuten efter svarade Brent Burns. Den gången var det Erik Karlssons tur att servera målskytten.

Compher gav sig inte utan gav Colorado ledningen för tredje gången i början på tredje, med sitt andra mål och tredje poäng. Nu dröjde det drygt 13 minuter innan Vlasic igen kunde kvittera. Återigen framspelad av Nyquist, som var riktigt pigg hela matchen igenom.

Nu är det bäddat för ett direkt avgörande i San Jose och det var ett faktum som fick det att lysa ur ögonen på Gabriel Landeskog efter matchen.

”Match 7, allt kan hända” konstaterade han.

Colorados toppkedja har svarat för tolv poäng i matchserien mot San Jose och måste fungera för att Colorado ska ha en chans. Laget kan inte lita på att Compher gör en ny ”sitt livs match” eller att någon annan kliver fram och gör det. Men San Jose har effektivt stängt ner MacKinnon och Rantanen i de två senaste matcherna. Rantanen fick också en rejält tuff, men juste, tackling av Burns, som tvingade finländaren in i omklädningsrummet ett tag innan han kom ut på bänken igen och grinande illa. Frågan är hur tilltufsad finländaren är, som ännu inte gjort mål i matchserien, men har fyra assist.

Å andra sidan har San Jose problem med målskyttet också. Laget leder totalt med 17-16 efter sex matcher. Det lär bli en ny målsnål, fysiskt tuff nagelbitare natten till torsdag svensk tid.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.