Mina finallag ger veteranen en väldigt speciell Stanley Cup-final

Tampa. Bara tre rätt av åtta i första omgången. Men tipsen i andra gick mer min väg. Hälften rätt och till och med tippade jag rätt antal matcher mellan både Boston-Columbus och San Jose-Colorado.

Efter nattens 3-2-seger för San Jose och därmed 4-3 i matcher mot Colorado är det dags för första semifinalen eller Conferencefinalen redan i kväll då Carolina reser norrut till Boston för match 1.

Då här ser min tips ut inför de båda kommande matchserierna.

Boston-Carolina 4-2

Carolinas skräll mot Washington i första omgången kan inte ifrågasättas. Inte heller när laget svepte New York Islanders i andra, men med den viktiga skillnaden att Carolina aldrig riktigt testades i den serien. Så uddlöst var faktiskt Islanders. Nu kommer ett helt annat test mot ett Boston som utöver ett strålande försvar med en Tuukka Rask i storform, numera också har spelare utöver förstakedjan som producerar. Ändå är det de ledande tre Patrice Bergeron, Brad Marchand och David Pasternak som måste dra det tunga lasset. Det var den trion som vände matchserien mot Columbus, även om det var Rask, Marcus Johansson och David Krecji som avgjorde den.

Carolinas energikrävande jobb där alla sliter i alla lägen kommer inte att rubba försvarsstarka Boston, även om hemmalaget saknar avstängde backen Charlie McCoy i match 1. Carolinas ledande line med Sebastian Aho, Warren Foegele och veteranen Justin Williams kommer att få det tufft att tränga igenom Bostons tufft spelande försvar. Möjligen kan Carolina sno en match hemma på de sista resterna av jerk-gemenskapen. Boston kan också slarva bort en match. Det är enda möjligheterna för att den här serien inte ska sluta 4-0 till Boston.

San Jose-St. Louis 4-3

Det kan mycket väl bli 21 matcher för San Jose innan laget är i Stanley Cup-final. San Jose avfärdade St. Louis efter sex matcher i Conferencefinalen 2016, men St. Louis lagmaskin är svårare att besegra i år. Samtidigt har inte heller San Jose en lika effektiv offensiv som för tre år sedan. Så det mesta pekar på sju matcher igen. Vikten av återkomsten av Joe Pavelski såg vi redan i natt. Mål direkt från lagkaptenen plus en assist. Ändå är det backtrion Erik Karlsson, Brent Burns och Marc-Edouard Vlasic som imponerat mest. De två senare har varit granitblock i försvaret, men också producerat. Erik har stundtals varit helt lysande med sitt spelsinne, även om han har problem med skridskoåkningen. Ändå har Erik med sina tolv assist flest i hela slutspelet. Gustav Nyquist har överraskat positivt och varit en av lagets bästa i andra omgången och fortfarande finns det sparkapital i Evander Kane. Sammantaget har San Jose många fler vassa spelare som var och en kan avgöra, än St. Louis mer jämngrå lagmaskin.

Men det är en lagmaskin som sannerligen inte ska underskattas. Lagets djup är imponerande då man betänker att Oskar Sundqvist och Alexander Steen spelade i fjärdekedjan när Dallas skickades till golfbanan. Det imponerar. Den gjorde också sättet som St. Louis helt plockade bort spelare som Tyler Seguin, Jamie Benn och Alexander Radulov i den matchen. De kommer att vinna matcher, men inte i längden att stoppa alla de potentiella matchvinnande som återfinns i San Jose, ett lag som också spelar för att veteranen Joe Thornton äntligen ska få lyfta bucklan.

På tal om Thornton. Blir det San Jose mot Boston i final är det alltså Jose båda gäng som gör upp. Han spelade sina första 7,5 åren av sin enastående karriär i Boston. Resten, 13,5 år, har han blivit en stor profil i västkustlaget San Jose.

Vilken final det skulle bli för Thornton.

Men först ska Carolina och St. Louis skickas på sommarlov.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.