Lehner vill snacka dyra mediciner med Trump

Solsken

Lehner vill träffa Trump

Robin Lehner fick välförtjänt massor med beröm förra säsongen för sitt sätt att komma tillbaka efter drogmissbruk men också ogenerat prata om hur det är att vara psykiskt sjuk. Han belönades för sina insatser förra säsongen, men har nu också själv insett vad den vård han får kostar. Bara medicineringen kostar runt 40 000 kronor i månaden. Som NHL-spelare har han försäkringar som täcker detta, men kostnaderna fick ändå Robin att ta strid kring priset på medicin i USA. Nu vill han träffa president Donald Trump för att diskutera de här frågorna. ”Det är uppenbart att vi har problem med missbruk, våld och att vi till och med står inför en självmordskris. För att lösa den problemen måste vi få kontroll på hälso- och medicinkostnaderna”, säger han till Aftonbladet. Nu vill han dela sina erfarenheter med Trump.

Hedman bäste backen

NHL:s tv-kanal har rankat de bästa backarna inför säsongen. Sju svenskar finns med på topp tio, som toppas av Tampas Victor Hedman. Erik Karlsson, San Jose och John Klingberg, Dallas är nia och tia. Mellan Hedman och Karlsson är rankningen så här: 2) Brent Burns, San Jose, 3) Roman Josi, Nashville, 4) Kris Letang, Pittsburgh, 5) Mark Giordano, Calgary, 6) Drew Doughty, Los Angeles, 7) Seth Jones, Columbus, 8) John Carlson, Washington.

Holm gör comeback

Det blev bara en enda match i NHL för Philip Holm 2017-18 i Vancouver. Efter det stack han till KHL en säsong, men är i höst tillbaks i NHL igen, då han fått kontrakt med Chicago.

Pastrnak laddade i Globen

Stanley Cup-finalisten i Boston, David Pastrnak laddade upp för kommande NHL-säsong med ett besök i Globen där han drillades tillsammans med bland andra Gabriel Landeskog av Barry Smith och en rad spelare från Djurgården.

Saros laddade i Jönköping

Fler utländska NHL-spelare väljer också att ladda i Sverige. Förra veckan tränade till exempel Nashvilles andremålvakt, finländaren Juuse Saros med HV71.

Luongo först upp i taket

Målvakten Roberto Luongos nummer 1 blir det första som kommer att pensioneras i Florida Panthers. Den 7:e mars 2020 kommer det att ske i BB&T Center. 40-årige Luongo är tvåa efter Martin Brodeur vad gäller antal spelade matcher med sina 1 115. Hans 252 vinster är tredje mest efter Brodeur och Patrick Roy. 38 gånger höll han nollan och stannade på et totalt räddningsprocent på 91,9. Han vann OS-guld både 2010 och 2014, samt VM-guld 2003 och 2004, för övrigt samma år han också vann World Cup. Men han vann aldrig Stanley Cup och inte heller Vezina Trophy.

Köp en Zibanejad-burgare för tjejernas skull

Damkronornas spelare bojkottade senaste samlingen för att de vill ha bättre förutsättningar. Nu kliver Mika Zibanejad in och hjälper svensk damhockey. New York Rangers-stjärnan har startat upp en hamburgerrestaurang i Stockholm med namnet Brödernas. Där kan man beställa en Zibanejad-burgare. Gör man det så gör tio kronor från varje burgare till svensk hockey. Han driver restaurangen med fyra andra hockeykända namn, nämligen Johan och Joakim Wiklander, Sebastian Idoff och Jonas Höög. Enligt TT stöder också Mattias Ekholm och Filip Forsberg damspelarnas bojkott av landslaget.

Minnesota nere på tre nu

Minnesotas jakt på ny general manager är nu nere på tre namn: Bill Guerin, Pittsburghs assisterande, Scott Mellanby, Montreals assisterande, samt Ron Hextall, som varit GM i Philadelphia.

Foto: Maja Suslin

Alligatorvarning

Har inte hittat några trista nyheter från NHL denna vecka. Tristast är väl att det ännu är en och en halv månad kvar innan seriestarten.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.