Efter rasism, knarkåtal och cancer längtar vi än mer till NHL-säsongen

Fortsätter sprida vetskapen om världen bästa hockeylag. Just nu i Faro på Algarvekusten, men intresset är fortsatt svalt.

Solsken

Avtalet rullar på

Veckans bästa nyhet var väl ändå att NHL meddelade spelarfacket att ligan inte kommer att utnyttja sin möjlighet att säga upp det nuvarande avtalet kommande sommar. Förhandlingar i all ära, men ännu ingen risk för inställda matcher eller än värre, en hel säsong.

Tillsammans i Texarkana och Tampa

Stanley Cup-mästaren Patrick Maroon valde Tampa när St. Louis inte ville ge honom förlängt, för att han ansåg laget har störst chans att ge honom ytterligare en ring. Men Maroon och Tampas coach Jon Cooper har också ett gemensamt förflutet. För 14 år sedan coachade Cooper Texarkana Bandits där han hjälpte Maroon att ta stora kliv i sin utveckling. Där vann de NAHL-titeln tillsammans. Nu siktar de på att vinna ytterligare en ihop.

Markov gör ett nytt försök med NHL

Andrej Markov blir 41 år i december i år. Men åldern stoppar inte den ryska backen, som spelat 990 matcher i NHL, senast för Montreal för två år sedan. Efter det åkte han hem och spelade KHL, där han vann Gagarin Cup förra året med Ak Bars Kazan. Just nu håller han igång i Florida och agenter har varit på plats för att titta på ryssen. Han vill gärna bli den fjärde ryske backen med minst 1 000 NHL-matcher efter Sergej Gontjar 1 301, Alexej Zjitnik, 1 085 och Sergej Zubov, 1 068. Bara Gontjar och Zubov har gjort fler poäng än Markov, som producerat 572 efter deras 811 och 771.

Cam åter i Carolina

Cam Ward agerade muren i Stanley Cup-finalen 2006 när Carolina vann sin hittills enda titel. Ward lyckades därmed med konststycket att vinna den åtråvärda bucklan redan sin rookiesäsong. Något han har gemensamt med blott fyra andra målvakter – Ken Dryden 1971, Patrick Roy 1986, Matt Murray 2016 och Jordan Binnington 2019. Men nu är det slutspelat för Cam, som fick skriva ett endagskontrakt med Carolina. Detta för att kunna dra sig tillbaka som en spelare i den klubb där han spelade mest och lyckades bästa.

Slut för Lovejoy

Efter 544 matcher är det nu slutspelat i NHL för en spelare vars efternamn fått många åskådare att dra på munnen genom åren. Ben Lovejoy lägger skridskorna på hyllan efter sin Stanley Cup-seger 2016 med Pittsburgh. Han har också spelat i Anaheim, New Jersey och Dallas.

Mästardrink och mästarvodka

Stanley Cup-mästarna St. Louis Blues hyllas nu med dels en egen drink, enbart serverad i St. Louis och under namnet Blues. Det lokala bolaget 360 Vodka har också tillverkat en specialedition tillägnad laget som fick vänta längst på att vinna Stanley Cup. Så här ser flaskan ut:

Alligatorvarning

Rasistpåhopp igen på Kane

Evander Kane i San Jose har som afroamerikan utsatts för den alltmer normaliserade rasismen i USA flera gånger. Nu är det dags igen då någon på hans instagramkonto tycker han ska ”hålla sig till basket”. ”Det händer hela tiden men det pratas aldrig om det offentligt utan ignoreras”, skriver Kane i en kommentar.

Bemström missar träningsturnering

Emil Bemström, som vann skytteligan i SHL förra säsongen, missar träningsturneringen i Traverese City för sitt Columbus. Han har fått en skada i ansiktet.

Jesses krav skickade hem honom till Finland

Jesse Pulkujärvi, draftad av Edmonton som fyra 2016, har aldrig fått det att lossna i NHL. När nu han och hans agent ställde krav på en plats i topp 6 i förhandlingarna med Edmonton om en förlängning, sa klubben nej. Det betyder att Jesses NHL-karriär för tillfället är slut. Han har i stället skrivit kontrakt med Kärpät hemma i Finland, för att starta om sin karriär. Han lär komma tillbaks till NHL, för den talangen har han utan tvekan.

Oscar hoppas hitta tillbaka via Schweiz

Oscar Lindberg lämnar NHL efter sex säsonger. Såg ju så bra ut i New York Rangers, men Vegas blev ett bottennapp. Efter 35 matcher i Vegas och 20 i Ottawa förra säsongen återvänder Oscar till Europa och Zug i Schweiz.

Vill vinna Cannabis Cup

1997 avgjorde Darren McCarty Stanley Cup-finalen till Detroits fördel. Han vann fyra titlar totalt och spelade 758 matcher i ligan. Efter karriären har han gett sig in i knarkhandeln, som legaliseras mer och mer i USA. Till Detroit Free Press berättar Darren att drogen räddade hans liv, då den hjälpte honom att komma över ett annat beroende, det av alkohol. ”Jag är en pundare”, säger han till tidningen. Nu har han gett sig in i ett bolag som sysslar med marijuana och hoppas bli den förste som vinner både Stanley Cup och Cannabis Cup. Det senare är en tävling avseende kvalitet mellan olika odlare av brass.

”Hockeypolis” åtalad

Donald Brashear agerade polis åt både Nicklas Bäckström och Daniel och Henrik Sedin under sin karriär med över tusen NHL-matcher. Han hann ju också med en kort sejour på tolv matcher i Modo 2014-15. Men efter hockeykarriären har det gått illa för bjässen Brashear. Hans företag gick i konkurs förra året och efter att han greps i början på juni står han åtalad både för kokaininnehav och inbrott.

Nackskada stoppar veteranen

Matt Hunwick värvades till Buffalo från Pittsburgh förra sommaren. Veteranen skulle stärka upp backbesättningen, men skadade sig i nacken under försäsongen. Det blev bara 14 matcher förra säsongen. Nu meddelar Buffalo att han inte kommer att kunna spela alls 2019-20. Frågan är om karriären, med 535 NHL-matcher, därmed är över för 34-åringen.

Opererade bort tumör

Alexander Khovanov opererade bort en tumör i sitt vänstra ben i fredags. Minnesotas ryska talang förväntas vara borta från hockeyn i upp mot två månader.

Arbetslösa

Mitch Marner, Mikko Rantanen, Brayden Point, Kyle Connor och Matt Tkachuk har ännu inte fått nya kontrakt. Ville bara påpeka det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.