Om

Sven Gustavsson NHL

Jag har varit sportjournalist i 33 år. Redan från starten på Idrottsbladet 1983 var ishockey en av mina huvudsporter. 1984 såg jag mina första NHL-matcher på plats i New York och fängslades av den intensitet sporten har.

Det har blivit åtskilliga NHL-resor, NHL-premiärer i Stockholm, hockey-VM och elitserie-/SHL-matcher sedan dess. Under några år också division 2 med topplaget Roma när jag bodde på Gotland i sju år.

Hösten 2015 flyttade jag till Tampa, Florida för att förverkliga en dröm, att följa en hel NHL-säsong på plats. Det blev ett fantastiskt år med massor av bra hockey, fantastiska möten och samtal om hockey i ett paradisiskt klimat. Tampas berg-och-dal-banesäsong försåg mig hela tiden med bra material. Till det hann jag med ett drygt 50-tal intervjuer med svenska spelare på besök.

Nu hösten 2016 är det, efter att ha följt World Cup på plats i Toronto, dags för andra säsongen i ett Tampa vars lag är ett av favoriterna att vinna Stanley Cup. Då trappar jag upp min NHL-bevakning. Halvtiden för att förse Dagens Nyheters nät med färska rapporter och papperstidningen med reportage från NHL, kompletteras nu med den här bloggen.

Här kommer ni att kunna läsa om allt som inte får plats i DN. Det kan vara intervjuer, dråpliga eller historiska händelser, speciella möten, bilder och givetvis nyheter.

Det kommer också att bli en hel del lokalt kring Tampa Bay Lightning och deras två svenskar Victor Hedman och Anton Strålman.

Ni får gärna höra av er med kommentarer, tips eller frågor också.

Mycket nöje…

Sven Gustavsson

 

Kontakt:

perfa.media@yahoo.se

sven.gustavsson@dn.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.