Lite som skolavslutning i Tampa

Solsken

Buffalo-fan på väg till sista matchen i gassande solsken.

Utrustningen är packad.

En sista hälsning för säsongen till idolerna.

Mycket solsken i Tampa

Solen gassade på väg till säsongens sista match i Amalie Arena. Faktiskt lite känsla av skolavslutning och svensk juni, fast det bara var tidig april här. Men det blir mycket solsken nu för spelarna i Tampa, vana att spela slutspel. Fick sällskap av en Buffalo-fans iklädd Hasek-tröja sista biten längs palmerna. Han gillade mer äldre tröjor än just Hasek. Men Johan Larsson gillade han. Dagen efter var det sista mediaträffen med spelarna. Trunkarna med utrustningen stod packade i omklädningsrummet för sommarförvaring, eller VM-spel för en del. Spelarna delade ut små kuvert till materialarna och annan personal som tack för vad de gjort under säsongen. Fans fick komma in och måla hälsningar till spelarna på isen. Om sex månader kör vi igång igen.

Mål på sista skottet

Carolinas Brian Bickell spelade sin sista hockeymatch. Han har drabbats av MS och visste att det var sista matchen i karriären. Att då hans sista skott gick in fick hela laget att fira som om laget vunnit Stanley Cup, trots att man inte ens kvalat in till slutspel. Skönt slut på karriären.

Julien och Mr. Big Foot

Claude Julien och Alain Vigneault möts just nu i första omgången i slutspelet i det heta mötet mellan Montreal och New York Rangers. De båda coacherna har ett förflutet ihop som backpar i Salt Lake Golden Eagles. När Julien påmindes om det, skrattade han och mindes hur han tråkade Vigneault för hans stora fötter. Undrar om det kommer upp längre fram i den här serien också?

Alligatorvarning

Sparkade dagen efter

I måndags var det dagen efter grundseriens slut och även slutjobbat för fyra coacher. Willie Desjardin, Vancouver, Tom Rowe, Florida, Lindy Ruff, Dallas och Darryl Sutter i Los Angeles fick foten. I LA fick också general manager Dean Lombardi gå. In i hans ställe Rob Blake med Luc Robitaille som ny president. Dallas presenterade i onsdags överraskande Ken Hitchcock som ny coach. Därmed följer Ken en trend tydlig under säsongen – att återvända. Randy Carlyle återvände till Anaheim där han coachade 2006-12 och vann en Stanley Cup. Claude Julien vände tillbaks till Montreal där han var 2003-06. Hitchcock var i Dallas 1996-2002 och vann Stanley Cup 1999. Hitch återkomst gör också att den fjärde mest vinstrike coachen i NHL nu har en chans att bli trea. Hitchcock behöver bara vinna två matcher så är han förbi New York Islanders legendar Al Arbour. De har nu 782 respektive 781 segrar.

Järvederan är slut

1998 vann Pavel Bure Vancouvers poängliga på 90 poäng. Därefter har spelare från Järveds IF prenumererat på titeln fram till i år då Bo Horvat vann på 52. Först var det Markus Näslund som vann den sju säsonger i rad fram till 2007 då ett par tvillingar med Järved som moderklubb dök upp och placerade sig före honom. Daniel Sedin före Henrik. 2008 var det omkastat Henrik före Daniel och Markus trea. 2009 slutade tvillingarna på 82 poäng var. Daniels 31 mål mot Henriks 22 avgjorde. Därefter har Henrik vunnit fyra och Daniel tre. I år var de tvåa och trea bakom Horvat.

Torska inte direkt

Se till att i n t e förlora första matchen nu när det drar ihop sig till slutspel. Det visar sig att 68,7 procent av de lag som vinner match 1 också vinner matchserien. Sedan matchserier på sju infördes är ställningen 447-204 för de som vinner match 1.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.