Middag och andra mål för att ha kvar 33

Solsken
Selänne
Teemu Selänne valdes som väntat in i Hockey Hall of Fame. Helt välförtjänt att Nordens bästa hockeyspelare ska vara där. Hans meritlistan i NHL från de där fantastiska 76 målen som rookie och framåt är enastående. Till det ett viktigt ankare i finska landslaget och en av de bästa ambassadörerna för hockeyn man kan tänka sig. Alltid trevlig att ha att göra med. Minns speciellt ett tillfälle i Anaheim 1997 när jag intervjuade både Teemu och hans mentor Jari Kurri, när båda spelade där. Nu är båda invalda i HHoF.
Tröstpriset – Guldpucken
Erik Karlsson utvecklades från att vara världens bästa offensiva back till att bli en back som fortfarande är en av de absolut bästa i den kategorin. Men han blev också en mycket bra defensiv back i egen zon. Men det var inget som det togs hänsyn till när Norris Trophy skulle delas ut. Han fick i alla fall ett par fina tröstpris. För andra året i rad fick han Guldpucken, som bästa svenska spelare, samt Viking Award, som bästa svenska NHL-spelare framröstad av de andra svenskarna i ligan. Han fick det priset också 2012.
Draftsvenskarna
För tolfte året i rad var Sverige det land från Europa som hade flest spelare i draften. 27 svenska spelare tingades i år. Bara Kanada med 81 och USA med 47 hade fler. Finland kom närmast bakom Sverige med 23 och Ryssland hade 18. Därefter Tjeckien 9, Schweiz 3, Danmark och Slovakien 2 var, samt Tyskland, Slovenien, Belarus, Norge och Frankrike med var sin.
Middag för att få behålla numret
När målvakten Scott Darling kom från Chicago till Carolina ville han behålla sitt nummer 33, som dock redan Derek Ryan hade. Ni minns säkert SHL:s bäste spelare 2014-15, då han spelade i Örebro. Efter en förhandling mellan de båda som innehöll erbjudanden om middagar, presentkort på en mataffär, hundrastningar och att sitta barnvakt kom till slut lagkamraterna överens, rapporterar TSN. Men det var först när Ryan kastade in kravet att få gör minst tre mål på Darling per träning, som avtalet nåddes. Darling har alltså 33 på ryggen kommande säsong och Ryan kommer att göra minst tre mål per träning på honom.
Alligatorvarning
Farlig sommarträning
Patrik Berglund skadade vänstra axeln så allvarligt under sin sommarträning att han tvingad es till operation på tisdagen. Nu får St. Louis klara sig utan sin stora västeråsare till december.

Hjalmarsson

Trefaldige Stanley Cup-mästaren Niklas Hjalmarsson har varit en tungt bidragande orsak till Chicagos tre titlar sedan 2010. Därför var många överraskade när han skeppades till Arizona. Med åldrande Duncan Keith och Brent Seabrook i lagets försvar och även tappet av Brian Campbell och Johnny Oduya, kan avsaknaden av Hjalmarssons uppoffrade arbete bli mycket tufft för laget i höst. För Arizona var det rena guldklimpen som ramlade in. Hjalmarsson är också en anledning för att klubben hoppas få behålla Oliver Ekman Larsson.

Knektarnas backar
Nya NHL-laget samlade på sig en ansenlig backuppsättning i expansionsdraften. Men direkt efter gjorde man i tur och ordning sig av med tre av de bästa; Trevor van Riemsdyk till Carolina, David Schlemko till Montreal, samt Marc Methot till Dallas. Vad Golden Knights fick i stället? Ett val i årets draft, ett 2019 och ett 2020, samt en lovande målvakt. General manager George McPhee förklarade det med att han vill bygga ett lag som ska växa i Las Vegas. Ett lag som ska bli stadens lag – på sikt. Därför vill han satsa på de unga backarna från expansionsdraften och använde de mer rutinerade backarnas värde för att skaffa sig draftval och bra spelare i framtiden. Redan i år hade laget 12 draftval i den ordinarie draften.
Hossas hud
Slovakiske veteranen Marian Hossa kommer inte att kunna spela alls kommande säsongen. Han har länge haft problem med en hudåkomma. Han har tagit medicin för att kunna spela, men nu måste han ta ett uppehåll beroende på den tunga medicineringen. Frågan är om 38-åringen kommer tillbaka till Chicago eller NHL över huvud taget.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.