Inte ens världens bästa kedja räckte mot Elias Pettersson

Tampa. Fem poäng. Två mål och tre assist. Elias Pettersson spelade huvudrollen på alla sätt när Vancouver vann ett målkalas mot Colorado med 7-6 i morse svensk tid. Avgörandet kom när Vancouver spelade powerplay efter en utvisning mot Elias i förlängningen. Givetvis assisterade 19-åringen till det målet också.

Colorados kedja med Mikko Rantanen, Gabriel Landeskog och Nathan MacKinnon är världen bästa just nu. Inget undantag då de gästade Vancouver. Trion spädde på sina redan digra poängkonton med sju nya poäng efter tre assist på Rantanen, två mål och en assist på MacKinnon och en assist från lagkapten Landeskog.

Det räckte ändå inte.

För Vancouver har en 19-åring som heter Elias Pettersson.

Han hade gjort tio poäng på nio matcher inför matchen.

Nu klippte Elias till med fem poäng i den här matchen och det känns som att svensken från Ånge kommer att göra många fler fempoängsmatcher i sin NHL-karriär. Så oerhört bra är han och har en förmåga att dyka upp precis där puckarna kommer.

Mot Colorado visade han upp sig redan efter 58 sekunder då han spelade fram Brock Boeser till 1-0, sedan han först rundan Patrik Nemeth.

I den målrika mittakten tog åter Vancouver ledningen med 2-1. Återigen var det Pettersson som spelade fram Boeser, genom att skjuta pucken i kortsargen. Boeser tog vara på returen. Vancouver verkar ha hittat ett riktigt vasst radarpar där.

När Vancouver tog ledningen för tredje gången var det en svensk målskytt. Loui Eriksson hittade rätt för första gången den här säsongen till 3-2. Ett mål Elias Pettersson i n t e var inblandad i.

Men när Colorado tog ledningen med 4-3 var det Elias som höll sig framme och petade in en retur, hans åttonde mål för säsongen, till 4-4. Hans tredje poäng i matchen.

Men det var långt ifrån slut där.

I tredje perioden tog Colorado ledningen igen och det såg ut som att gästernas tyngd skulle fälla avgörandet. Vancouver vägrade dock att ge upp. Markus Granlund kvittrade i powerplay.

I nästa powerplay fick Colorado chansen och då slog världens bästa kedja till. Rantanen spelade till Landeskog vid ena stolpen som hittade in till MacKinnon som gjorde 6-5.

Med 36 sekunder kvar kvitterade dock Vancouver ytterligare en gång. Nu var det Boeser som spelade fram Elias Pettersson till hans nionde mål.

Elias Pettersson hade därmed med sina fyra poäng redan skapat historia. Att hans fjärde poäng i matchen också räddade en poäng till Vancouver och avgörandet till förlängningen gjorde bara prestationen så mycket större.

Men inte ens där var det färdigt.

3.36 in i förlängningen kom Vancouver i en snabb spelvändning. Elias Pettersson, av alla spelare, fick pucken och skrinnade med full fart genom mittzon med Alexander Kerfoot hängde efter sig. Precis när Elias skulle skjuta drog dock Kerfoot ner den svenske 19-åringen och åkte ut för slashing. Det hade kunnat vara straff också.

I powerplay tar det dryga minuten innan Elias spelar fram Derrick Pouliot, som fick gott om tid på sig att hitta skottläge. När skottet kom träffade han ribban och på vägen ut igen tog pucken på Colorado-spelaren Gabriel Bourque och in i det egna målet.

Avgjort och Vancouver vann en oerhört sevärd och dramatiskt match med 7-6.

Och Elias Pettersson noterades för sin femte poäng efter två mål och tre assist.

Givetvis utsågs han till matchens första stjärna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.