Mörbultade mästare och svenskar skiner som solen

Solsken

All Star-matchen

Tampa ska arrangera 2018 års All Star-match och plötsligt blev solskenet ännu soligare. Ett stort evenemang att se fram emot i januari. Senast staden stod som värd för fansens stora NHL-fest var 1999 då ett lag med nordamerikanska spelare slog ett lag från övriga världen med 8–6. Sex svenskar spelade i världslaget: Peter Forsberg, Nicklas Lidström, Mattias Norström, Markus Näslund, Mats Sundin och Mattias Öhlund. Sundin och Öhlund gjorde mål. Sundin hade utöver sitt mål också tre assist. I Nordamerika spelade bland andra Wayne Gretzky, Martin Brodeur och Eric Lindros.

Viktor Arvidsson

Man kan bara inte låta bli att imponeras av den lilla västerbottningen. Han bara borrar ner huvudet och sedan kör han. Trots att han oftast är minst på isen lurar han betydligt större spelpjäser. Som i söndags då han var Nashvilles bästa i den stentuffa och grisiga matchen mot Anaheim. Han var inblandad i Nashvilles alla tre mål. Först flippassningen med backhand till Ryan Johansens 1-0. Sedan skymde han föredömligt vid 2-0. Vid 3-2 åkte han upp, rundade kassen och så när lurade målvakten John Gibson innan Filip Forsberg kunde peta in returen. Och i tisdags tog Mattias Ekholms skott på honom framför mål i powerplay, så Roman Josi kunde slå in segerpucken.

Februari-Filip är bra i maj också

Filip Forsberg gjorde elva mål andra halvan av februari. Bland annat två raka hattrick. Men nu visar han att han kan vara målfarlig i maj också. Forsberg har nu gjort mål i tre raka matcher när Nashville tagit ledningen med 2-1 i matcher mot Anaheim. Totalt har han hittills gjort sex mål.

Alligatorvarning

Kesler vs. Johansen

”Jag försöker bara gå ut där och spela hockey och det suger att jag måste plocka klubbor ur skrevet efter varje byte. Kan inte förstå hur han tänker och hur hans släkt och vänner kan heja på honom.” Nashville-centern Ryan Johansen om duellerna mot Ryan Kesler i Anaheim, som använt alla till buds stående medel för att få Johansen ur balans.

Mörbultade mästare

Pittsburgh är ett slitet mästarlag. Kris Letang är redan borta från hela slutspelet. Matt Murray debuterade först natten till torsdagen sedan en sliten Marc-André släppt in fyra snabba. I måndags var visserligen Carl Hagelin var tillbaks, men då spelade inte Patric Hörnqvist, vilket han inte gjorde i natt heller. Både Bryan Rust och Justin Schultz, den senare lagets bästa back, gick sönder i måndags och spelade inte i natt. Backen Trevor Daley har också missat flera matcher, men var tillbaks senast. Frågan är hur länge laget orkar stå emot Ottawa, vars spelare är betydligt piggare.

Krüger väljer fotbollen

Schweizaren Ralph Krüger coachade Edmonton 2012-13 för att sedan ta sig an styrelseuppdrag i Southampton, fotbollslaget i Premier League. I höstas gjorde Krüger comeback i hockeybåset och styrde Europas lag till final i World Cup. Det gjorde att han fick bud från minst tre NHL-klubbar. Senast i raden Buffalo. Men Ralph, som också coachade Schweiz landslag i 13 säsonger, tackade nej. Nu är det bara fotboll som gäller för Krüger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.