Alexander Ovetjkin historiskt prisad igen

Cirkeln sluten för Marcus Krüger, tillbaka i Chicago igen.

Solsken

Krüger tillbaka efter katastrofår

Marcus Krüger är tillbaks i Chicago där han vann Stanley Cup både 2013 och 2015. Det har varit ett minst sagt turbulent år för den 28-årige Huddingekillen, där han utsågs till syndabock i Carolina och förpassades till AHL. Säsongen inleddes med att han först hamnade i Vegas, men han byttes omgående bort till Carolina. Efter 48 matcher där blev det Charlotte Checkers resten av säsongen. Tidigt i somras blev han klar för Arizona, men hann aldrig spela match där. I stället ingick han i en stor affär med totalt sju spelare och ett draftval.

Ovetjkin historiskt prisad

Washingtons Stanley Cup-mästare Alexander Ovetjkin blev den förste hockeyspelaren som fick ESPN:s pris som årets idrottare. Ryssen kunde dock inte ta emot priset på galan som hölls natten till torsdagen svensk tid. Han är hemma i Moskva där hans hustru väntar parets fösta barn om bara några veckor. Snart dags att fira igen således. Men han är ju van den här sommaren… Här är alla ESPN:s vinnare: http://www.espn.com/espys/story/_/id/24134566/2018-espys-award-winners

Superspelare i Arizona

Slovaken Marian Hossa, eller i alla fall hans kontrakt, ingick i den stora spelaraffären mellan Chicago och Arizona. Den senare klubben tar över hans kontrakt nu sedan han tvingats sluta spela på grund av allergi. Han är inte första spelare Arizona tagit över på samma sätt. Även Chris Pronger och Pavel Datsjuk avslutade sina NHL-karriärer som spelare i Arizona, även om de aldrig spelade där.

Kvarts miljard till Elias

Elias Lindholms kontrakt med nya klubben Calgary var på väg till skiljedomstol. Men då kom parterna överens. Nu får Elias 257 miljoner dollar för de kommande sex åren. Det blir i snitt 43 miljoner om året det och enligt kommentarerna från Calgary sätter de stort hopp till att Elias ska bli den spelare som får laget att lyfta.

Andreas Johnsson blir en av de mest intressanta svenskarna att följa kommande säsong.

Calder Cup-kungen fick tvåårskontrakt

Andreas Johnsson var strålande när Toronto Marlies vann Calder Cup. Han utsågs också till slutspelets bäste spelare och fick motta Jack A. Butterfield Trophy. Än mer belönad blev han av Maple Leafs, som gav honom ett tvåårskontrakt för 787 500 dollar per säsong. Dags slå igenom i NHL nu för den talangfulle Gävle-killen.

Carolina hoppas på Wallmark

Carolina var ligans svensklag i fjol. Men nu har Elias Lindholm, Joakim Nordström, Marcus Krüger och Klas Dahlbeck lämnat laget. Victor Rask är ensam kvar, men får säkert sällskap av Lucas Wallmark i höst. Den senare har fått ett tvåårskontrakt efter att ha gjort 55 poäng på 45 AHL-matcher senaste säsongen.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

Stanley Cup-mästaren drunknade

Ray Emery var bara 35 år gammal. 2013 vann han Stanley Cup med Chicago, där han spelade andremålvakt. 2007 var han med och tog Ottawa till Stanley Cup-final. I helgen drunknade han i samband med ett välgörenhetsläger i Hamilton strax söder om Toronto. En hel hockeyvärlds chockades av beskedet. Totalt spelade kanadensaren 287 NHL-matcher för Ottawa, Philadelphia, Anaheim och Chicago. Han spelade också en säsong i KHL och la skridskorna och plocken på hyllan 2016.

Arizonas ägare vill sälja

Osäkerheten kring ekonomin i Arizona fortsätter. För drygt ett år sedan köpte Andrew Barroway ut 49 procent av ägarna och blev ensam ägare till klubben. Nu vill han i sin tur sälja 49 procent av sitt ägande i klubben, som värderas till 500 miljoner dollar.

Inte nöjd med bonusarna

Inte mycket nytt vad gäller Erik Karlsson senaste veckan. Enligt TSN har det dock läckt ut uppgifter om att Erik själv inte varit nöjd med bonusarna i de bud Ottawa fått för sin svenske världsback.

”Gick inte att leva där”

Vadim Sjipatjov skulle bli Vegas stora stjärna. Efter tre matcher åkte ryssen hem. Nu säger han i en intervju i ryska medier att Las Vegas var värdelöst som stad. Det gick inte att bo där. Han kände sig också lurad av klubben och anser att han fick märkliga reaktioner från tränarna. Han åkte hem till KHL och vann OS-guld i stället.

Svensk världsmästare lämnar NHL

Philip Holm var med och vann VM för drygt ett år sedan. Han fick debutera i NHL för Vancouver, men det blev bara en match. I stället blev det succé i AHL. Med sina 38 poäng på 63 matcher i Utica och Chicago var han nia totalt bland alla backar. Men nu lämnar han Nordamerika för spela KHL och Torpedo Niznij Novgorod.

Utarmar svensk hockey

Utarmningen av svensk hockey accelererar. Massor med unga förhoppningsfulla svenskar skriver kontrakt med NHL-klubbar i sommar. Ändå får svenska klubbarna bara 320 000 dollar/spelare i ”utbildningsbidrag”. Här har nordamerikanerna avskaffat marknaden sedan länge.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.