Avgrund skiljer William Karlssons krav och Vegas bud

Foto: Maja Suslin

Bloggen är en dag sen. Fastnade på den fantastiska stranden vid Sandviken på östra Gotland.

Solsken

Målskytt till Buffalo

Rasmus Dahlins nya lag fick en bra förstärkning när det blev klart att Carolinas Jeff Skinner ansluter till kommande säsongen. Skinner har tre säsonger med över 30 mål och har även fått spela VM. I fjol var han med och förlorade VM-finalen mot Tre Kronor.

Legendaren i öknen upp i taket

Shane Done spelade alla sina 21 säsonger för samma organisation. Första säsongen förlagd i Winnipeg. De 20 därefter i Phoenix. Efter 1 595 matcher och 1 381 poäng slutade Doan efter förra säsongen. 24 februari 2019 får han sitt tröjnummer 19 upphissat i Arizonas hemmaarena.

Svenska topprookies

Både draftettan Rasmus Dahlin, Buffalo, och Elias Pettersson, Vancouver, som valdes först av svenskarna i fjol, rankas i topp på The Athletics rankning av rookies inför kommande säsong. Här är de tio i topp, som kommer att vara med och slåss om Calder Trophy, som säsongens bästa rookie:

1) Rasmus Dahlin, b, Buffalo
2) Elias Pettersson, fw, Vancouver
3) Andrej Svetjnikov, fw, Carolina
4) Casey Mittelstadt, c, Buffalo
5) Filip Zadina, fw, Detroit
6) Eeli Tolvanen, fw, Nashville
7) Miro Heiskanen, b, Dallas
8) Quinn Hughes, b, Vancouver
9) Martin Necas, c, Carolina
10) Dylan Strome, c, Arizona

Nemeth fick löneförhöjning

För Patrik Nemeth blev flytten från Dallas till Colorado ett lyft. Den förre AIK-backen fick spela kontinuerligt och gjorde sin bästa säsong. Nu har han också fått belöningen på lönekontot. Han har skrivit ett nytt ettårskontrakt värt 2,5 miljoner dollar, mot 945 000 som han hade senaste säsongen.

Hägg fick förlängt

Robert Hägg gjorde en strålande debutsäsong i Philadelphia. Nu har backen från Uppsala fått ett nytt tvåårskontrakt.

William på omslaget

William Nylander kommer att pryda omslaget till dataspelet NHL19 i Sverige. I Finland blir det Patrik Laine.

Pappa får samma arbetsgivare

Matjaz Kopitar slutar som förbundskapten i Slovenien. Han har fått nytt jobb i sonen Anze Kopitars klubb Los Angeles, där han blir chef för klubbens scouter i Europa.

Foto: Linda Suslin Spiess

Alligatorvarning

För mycket pengar

Tom Wilsons fysiska spel spelade en stor roll när Washington vann sin första Stanley Cup. Som tack för det fick han ett nytt sexårskontrakt. Inget konstigt med det, men många har reagerat att Washingtons ledning valde att lägga ut 5,17 miljoner dollar per år på en spelare av Wilsons kaliber.

William till skiljedom

William Karlsson gjorde ju en sällsynt succé den här säsongen i Vegas. Att gå från sex mål säsongen innan i Columbus till 43 i Vegas, det är ju bara en utveckling man aldrig hört talas om. Klart William vill ha löneförhöjning. Han tycker han är värd 6,5 miljoner dollar per säsongen. Vegas motbud är 3,5. Det är en hel del som skiljer parterna. På lördag ska Williams fall upp i NHL:s skiljedomstol.

Chicagoback borta till november

Gustav Forsling gjorde 13 poäng på 41 matcher i Chicago senaste säsongen. Men det kommer att dröja innan han får spela kommande säsong. Forsling skadade nämligen sin högra handled under försäsongen och tvingades till operation i tisdags. Först till november räknar Chicago med att han är tillbaka på is igen.

Vancouver sparkade sin GM

Trevor Linden har varit general manager i Vancouver sedan 2014, men inför höstens säsongen med ett helt nytt lag att bygga, fick han gå. I eran efter Sedinarna blir de en ny kraft som får styra skutan.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.