Dubbla hattrick i natt och Hjalmarsson rörd till tårar

New Jersey-Colorado 3-5

Garbriel Landeskog blev förste svensk att göra hattrick den här NHL-säsongen. Det kom när hans Colorado spräckte New Jerseys segersvit på fyra raka i inledningen med starten i Scandinavium. New Jersey tog hemma ledningen två gånger, men i tredje vände lagkapten Landeskog tillbaka till 3-3 och 4-3 och fullbordade därmed sitt tredje hattrick i NHL. han hade två förra säsongen också. Mikko Rantanen fastställde slutresultatet till 5-3.

Förutom att bli förste svenske hattrickskytt blev Landeskog den åttonde för säsongen. Men det var inte slut där i natt, för västerut i San Jose sköt Logan Couture också ett. Här är de alla:

Jonathan Toews, Chicago

John Tavares, Toronto

Patrice Bergeron, Boston

(ingen dålig start av de kanadensiska centrarna)

David Perron, St. Louis

Phil Kessel, Pittsburgh

David Pastrnak, Boston

Tyler Johnson, Tampa

Gabriel Landeskog, Colorado

Logan Couture, San Jose

Chicago-Arizona 1-4

Niklas Hjalmarsson, som vann tre Stanley Cup med Chicago, kom tillbaks i natt igen och vann med sitt nya lag. Han hyllades ändå stort med en film på jumbotronen och ”fick lite damm i ögonen”, som någon skrev på twitter om Niklas tårfyllda ögon. Segern var ett stort lyft för Arizona, som lyckades göra mål i spel fem mot fem för första gången den här säsongen.

Niklas svenske efterträdare i backlinjen Erik Gustafsson gjorde sitt första mål för säsongen, men det blev också det enda för hemmalaget.

Columbus-Philadelphia 6-3

Cam Atkinson och Artemi Panarin hade lite lekstuga i mittperioden. Det avgjorde den målrika matchen. Men Oskar Lindblom reducerade till 3-4 med sitt andra mål i höst. Det räckte dock inte långt då Columbus satte ytterligare två efter Oskars mål. Robert Hägg hade också en assist på Flyers första mål.

San Jose-Buffalo 5-1

På topp och på väg upp möttes i matchen. Om man ser till svenska backar alltså. Erik Karlsson bidrog med en assist till 1-0 för San Jose. Han sköt ifrån sin spelfördelarposition till höger i powerplay och Joonas Dionskoi framför mål fick den på sig och in. Rasmus Dahlin ville inte vara sämre. Han assisterade till Buffalos tröstmål. San Jose verkar i alla fall fått fart på sitt powerplay nu, för tre av de fem målen kom med en man mer på isen och Logan Couture gjorde kvällens andra hattrick.

Los Angeles-New York Islanders 2-7

Inte mycket av svenskintresse här inte, annat då inför matchen. Zlatan Ibrahimovic, som till vardags spelar MLS-fotboll i LA Galaxy, förrättade nämligen ett ceremoniellt nedsläpp före matchen.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.